Pomoč in podpora za iskalce zaposlitve

1. Kaj so "registracija", "prijava v sistem" in "uporabniški račun". Ali je za uporabniški račun treba plačati?

"Uporabniški račun" (Moj Optius) je izraz, ki se uporablja za dostop do vaših osebnih strani na portalu. Za ustvarjanje uporabniškega računa je potrebno vpisati zahtevane podatke (se registrirati), sicer pa je brezplačen.
Po registraciji boste na svoj e-naslov prejeli potrditveno sporočilo, v katerem morate za potrditev pravilnosti vašega e-mail naslova klikniti povezavo. Že naslednji trenutek se lahko prijavite v sistem in s tem dostopate do vašega uporabniškega računa "Moj Optius". V njem lahko shranite življenjepise, spremna pisma, zanimive oglase itd.

2. Kaj so moje uporabniške strani?

Vaše uporabniške strani so strani, na katerih so vaši podatki, pretekle aktivnosti ipd. v zvezi z iskanjem nove zaposlitve. Do njih lahko dostopate le kot registriran uporabnik portala, s tem, da se v sistem prijavite z uporabniškim imenom in geslom.

3. Pozabil sem geslo. Kako pridem do njega?

Kliknite na povezavo "Pozabljeno geslo?" v okencu za prijavo in dobili boste nadaljnja navodila.

4. Kako se prijavim na zaposlitveni oglas?

Na dnu vsakega zaposlitvenega oglasa je naveden način prijave, ki ga je izbral delodajalec. To je lahko prijava po e-pošti, preko portala Optius ali kako drugače. Prijavo preko portala Optius lahko opravite kot neregistriran ali kot registriran uporabnik portala optius.com. Če se prijavljate kot registriran uporabnik, boste življenjepis in spremno pismo morali najprej vnesti v vaš profil. (Svetujemo vam, da to naredite v vsakem primeru, saj se boste tako na delovna mesta prijavljali zelo hitro, tudi z mobilnega telefona, poleg tega imate na svoji uporabniški strani portala odličen pregled nad preteklimi aktivnostmi v zvezi z iskanjem zaposlitve.) 

5. Zakaj se na zaposlitveni oglas lahko prijavim samo elektronsko?

Na objavljeni oglas se lahko prijavite le elektronsko v primeru, da je tako želel delodajalec. Delodajalci se odločajo za tovrstno prijavo, ker želijo imeti enostavnejši pregled nad prijavami in hitrejšo vzpostavitev stika s kandidati.

6. Kaj je E-informator in kako se nanj prijavim?

E-informator je elektronska pošta, s katero vas direktno na vaš e-naslov brezplačno obveščamo o najnovejših zaposlitvenih oglasih, ki ustrezajo vašim kriterijem. Sporočilo prejmete dan po tem, ko se na našem portalu pojavi za vas zanimiv oglas.
Nanj se prijavite tako, da v vašem uporabniškem računu označite, da ga želite prejemati, in opredelite kriterije delovnih mest, ki vas zanimajo (npr. stopnjo izobrazbe, področje dela...).  

7. Kje se lahko odjavim od E-informatorja ali spremenim njegove nastavitve?

V vsakem E-informatorju, ki ga dobite na vaš e-naslov, je v nogi povezava za odjavo E-informatorja. Odjavite se lahko tudi znotraj vašega uporabniškega računa (preprosto označite, da ga ne želite več prejemati). Tudi njegove nastavitve lahko spreminjate znotraj vašega uporabniškega računa.

8. Kako lahko svoj objavljeni življenjepis odstranim iz Baze kandidatov?

Če ne želite več, da bi bil vaš življenjepis vključen v Bazo kandidatov in s tem viden delodajalcem, lahko to uredite zelo preprosto: v urejanju vašega profila v rubriki Baza kandidatov za privzet življenjepis ustrezno spremenite status. Če ne želite, da je vaš življenjepis viden delodajalcem, označite "Neaktiven". Če želite, da je vaš življenjepis dostopen delodajalcem brez vaših osebnih podatkov (ime, priimek, naslov...), označite "Anonimen".

9. Kako naj se prepričam, da je bila prijava na oglas uspešna?

Potem, ko kliknete na gumb "Potrdi prijavo", se vam ob uspešnem pošiljanju prikaže sporočilo, da je bila prijava uspešno poslana.
Če se prijavljate preko e-pošte kot registriran uporabnik, lahko vse svoje poslane elektronske prijave pregledujete tudi na svojih uporabniških straneh portala Optius, v rubriki "Prijave". Če se prijavljate kot neregistriran uporabnik, s kljukico označite, da želite kopijo poslane prijave tudi na svoj e-naslov. Takoj po poslani prijavi prejmete na svoj e-naslov Kopijo prijave, za katero vam svetujemo, da si jo shranite v svojo evidenco poslanih prijav.

Če pa prijavo pošljete po navadni pošti, je najbolje, da jo pošljete priporočeno oz. čez nekaj dni po telefonu preverite, ali so prejeli prijavo.

10. Zakaj shraniti več življenjepisov?

V primeru, da ciljate na delovna mesta na različnih področjih dela, je priporočljivo, da imate za vsako področje drug življenjepis, ki je bolj ciljno usmerjen na določeno vrsto dela. Lahko pa tudi oblikujete več življenjepisov za isto področje in preizkušate, kateri življenjepis ima večji učinek, seveda ne pri istem oglasu.

Za vsa ostala vprašanja ali nasvete glede uporabe portala Optius.com smo vam na voljo na telefonu 01 8100 200 ali e-naslovu info@optius.com.