Zakaj so veseli ljudje povabljeni tudi na drugi razgovor?

Statistično gledano dnevno službi namenimo več časa kot kateri koli drugi aktivnosti. Žal pa je tudi veliko zaposlenih, ki pravijo, da na svojem delovnem mestu niso srečni. Kaj lahko za to srečo storimo sami?

Kratka dejstva veselih ljudi:

  • obstaja veliko večje verjetnost, da veseli kandidati pridejo do drugega razgovora za službo,
  • srečni ljudje pri 18. letih so v naslednjih 8 letih veliko bolj zadovoljni s službo in tudi veliko več dosežejo,
  • manjkrat manjkajo v službi kar posledično pomeni manj možnosti, da bodo svojo službo izgubili,
  • svojo pozitivnost lahko povečate, če si vsak dan zapišete 3 dobre stvari, ki se vam zgodijo iz dneva v dan (več spodaj).

Nekdaj je veljalo, da trdo delo in doseženi rezultati posledično pomenijo tudi srečnega zaposlenega. Kar bi se zdelo kar logično, vendar pa so se raziskovalci vprašali, kaj če ni ravno obratno. Kaj če je dobro opravljeno delo in uspeh v službi prvotno posledica srečnega človeka?

Različne raziskave so to tudi dokazale, da pozitivni, veseli ljudje v prvi vrsti hitreje dobijo službo, lažje opravljajo svoje delo in tudi bolj uspešno.

Dejstva veselih ljudi optius2

Zato sedaj velja nov model:

Seveda je trdo delo še vedno zelo pomembno za dosego cilja, vendar pa nove raziskave kažejo, da je potrebno poskrbeti tudi za svoje psihično stanje, srečo in zdravje, saj bomo pozitivni in zdravi lažje premagovali dnevni stres in dosegli boljše rezultate. Torej sreča ni posledica trdega dela in rezultatov temveč sinhronizacija vseh treh, kot kolesje, ki se sproži, sprožilec pa je pozitivna naravnanost.

Aktivnost "treh dobrih stvari"

Vsak dan si zapišite tri stvari, ki so vas spravile v dobro voljo, naj bodo splošne in vsakodnevne ali specifične, ki so se zgodile ravno danes. Zabavna igrica, ki pa vam po prepričanju strokovnjakov zviša pozitivnost že v enem mesecu, če jo striktno opravljate vsak dan. In kasneje vam bo tako zlezla pod kožo, tako da ne boste hoteli prenehati.

3 nasveti pri iskanju zaposlitve

Vir: The Undercover Recruiter

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.