Zakaj je zaposlitveni portal zelo uporabno orodje pri iskanju zaposlitve?

Zaposlitveni portali so pomembno orodje za povezovanje iskalcev zaposlitve in delodajalcev. Ponujajo 4 bistvene prednosti iskanja zaposlitve, ki nam  olajšajo delo in nas postavijo v prednostno pozicijo pred ostalimi kandidati.

1. Izognemo se nepotrebnemu prebiranju povsem neustreznih oglasov

V primerjavi s časopisi in ostalimi mediji, kjer lahko najdemo zaposlitvene oglase, je uporaba zaposlitvenega portala veliko bolj praktična. Poleg tega nam vzame manj časa kot časopisi, saj si lahko ogledamo le spisek tistih oglasov, ki ustrezajo našim kriterijem, katere si na enostaven način nastavimo v iskalniku.

2. Zanimive ponudbe za delo lahko dobivamo kar v svoj e-nabiralnik

Če se nam zdi tudi brskanje po zaposlitvenih portalih preveč zamudno, si lahko na večini zaposlitvenih portalov nastavimo brezplačno storitev obveščanja o zaposlitvenih priložnostih. Ta nas po kriterijih, ki si jih sami nastavimo glede na zaposlitvene želje, obvešča o aktualnih prostih delovnih mestih direktno na naš e-naslov.

3. Hitro se lahko prijavljamo na oglase

Z vnaprej pripravljenim spletnim življenjepisom, ki ga shranimo na svoji uporabniški strani portala in nam je tako dostopen od kjerkoli, se lahko elektronsko prijavimo na zaposlitvene oglase samo z nekaj kliki.

4. Podjetje, ki potrebuje nov kader, nas lahko kontaktira še preden objavi oglas

Svoj življenjepis lahko vnesemo v bazo življenjepisov, ki jo ima večina boljših zaposlitvenih portalov. Delodajalci v bazi iščejo kandidate, ki ustrezajo zahtevam za zasedbo njihovega delovnega mesta, tako da lahko z vpisom v bazo pričakujemo vabilo na kakšen razgovor ali pa vsaj spremljamo aktualnost našega življenjepisa. In ni se nam potrebno bati, da bi nas tam našel trenutni delodajalec, saj smo v bazi lahko anonimni, svoje osebne podatke pa razkrijemo le želenim delodajalcem.

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.