»Res sem imela že vrh glave, da še vedno nimam službe«

Vsem bodočim in trenutnim iskalcem zaposlitve bi rada sporočila, kako zelo pomembno je proaktivno iskanje dela, ne pa samo sedenje doma in čakanje na razpise.

Pozdravljeni vsi,

Vsem bodočim in trenutnim iskalcem zaposlitve bi rada sporočila, kako zelo pomembno je proaktivno iskanje dela, ne pa samo sedenje doma in čakanje na razpise.

Res sem imela že vrh glave, da še vedno nimam službe, kljub moji dokaj visoki izobrazbi in pridnosti. :) Ja, res je, tudi jaz sem pošiljala prošnje na razpisana delovna mesta, kar pa ni nikoli zares obrodilo sadov. Delo sem si našla takrat, ko sem stopila iz okvirjev in sem se šla predstavit delodajalcu še preden je on sploh imel razpis. Zgodilo se mi je, da je delodajalec razpisal delovno mesto šele potem, ko me je spoznal, zato, da sem se nato lahko prijavila in me je zaposlil. Torej, bila sem prva v vrsti, pred vsemi drugimi. Lahko si mislite, kako ponosna sem bila, da mi je nekaj takega uspelo. Meni, ki sem že mislila, da nikoli ne bom dobila zaposlitve v svoji stroki. Vse je mogoče, le potrebno je stopiti iz svoje cone udobja.

Pa naj malenkost podrobneje opišem, kako sem to naredila. Enostavno. Šla sem na spletno stran mojega sanjskega delodajalca, ki pa ima več oddelkov, kjer bi jaz želela delati. Natančneje: pet. Poiskala sem elektronske naslove vodij teh oddelkov in vsakemu posebej poslala povpraševanje za delo. Elektronsko sporočilo je vsebovalo mojo kratko predstavitev. Grobo rečeno, sem se reklamirala. :) Pripela sem še svoj življenjepis in priporočilno pismo prejšnjega delodajalca. Mislila sem si: »No, pa da vidimo, koliko mi jih bo odpisalo.« Odpisala je le ena. In to je bilo dovolj. Dogovorili sva se za informativni pogovor. Po njeni zaslugi sem dobila zaposlitev. Največja šala je, da ona sploh ni bila moja bodoča nadrejena, temveč me je le priporočila naprej, moji trenutni šefici. :) Klica ni bilo takoj. Bil je šele čez kakšne tri tedne. Presenetil me je, saj sem že malo pozabila na to. Naslednji teden pa sem že veselo podpisovala pogodbo o zaposlitvi. :)

To je na kratko ena izmed mojih izkušenj. Imam jih kar nekaj, saj na trgu dela doživiš veliko dobrega kot tudi slabega. Iz vseh izkušenj pa se nekaj naučiš. Zagotovo to, da je potrebno biti pogumen in vztrajen.

Nina Malacic nas obraz

Nina Malačič

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.