Ko pri 54 letih ostaneš brez službe

Inženir strojništva, ki ima bogate delovne izkušnje pri enem delodajalcu je pri 54 letih je ostal brez službe. Po prvem šoku je izkušnjo sprejel in ugotovil, da mu življenje ponuja ogromno stvari.

Naš sogovornik Milko Grebenc je po poklicu inženir strojništva, ima bogate mednarodne izkušnje pri enem delodajalcu. Pravi, da je bila ena izmed boljših stvari pri njegovem delu, da je na svoji poslovni poti spoznal različne kulture ter ogromno ljudi, z nekaterimi je ohranil stike vse do danes.
Pri 54 letih je ostal brez službe. Po prvem šoku je izkušnjo sprejel in ugotovil, da mu življenje ponuja ogromno stvari, če je le dovolj odprt za to.

“Najlepše stvari so izven cone udobja.” Milko Grebenc

Ko je stopil iz cone udobja, so se mu začele odpirati nove priložnosti. Iz te situacije je poskusil izvleči najboljše in sedaj pomaga ostalim, tako da z njimi deli svoje izkušnje – predava in svetuje.

Fizična aktivnostjo mu je pomagala, da se “postavi na noge”. Sedaj se veliko izobražuje, uporablja socialna omrežja (predvsem LinkedIn) ter bere knjige. V tem času je spoznal veliko ljudi, ki mu pomagajo.

Vsem, ki se znajdejo v taki situaciji zato svetuje, da naj gredo v družbo, govorijo o težavah, naj se poiščejo, predvsem pa da vztrajajo in nikoli ne obupajo. Mladim pa svetuje, da naj vsak v življenju poišče nekaj v čemer uživa.

G. Grebenc je pozitiven in verjame, da se dobro z dobrim vrača. Zmeraj je odprt za nove priložnosti.

Pripravila: Tjaša Vinkovič Selan, Optius.com

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.