Kako napisati zahvalno pismo?

Ko je intervju za vami, ne čakajte, še posebno, če bi delodajalcu radi še kaj povedali. Priporočljivo je, da nadaljujete z zahvalnim pismom, po možnosti v roku štiriindvajsetih ur po razgovoru. Pri tem upoštevajte nekaj pravil, ki vam jih podajamo.

Zahvalno pismo je lepa gesta, s katero se delodajalcu zahvalite za razgovor. Delodajalci te drobne stvari opazijo in cenijo vaš čas in trud.


Da bo zahvalno pismo učinkovito, se držite sledečih pravil:

  • naj bo kratko in jedrnato
  • zahvalite se osebi, ki je z vami opravila intervju
  • potrdite svoje zanimanje za delovno mesto
  • napišite, česar v pogovoru niste omenili, pa se vam zdi pomembno
  • ponovno potrdite, da ste zainteresirani za delovno mesto in podjetje
  • ne pozabite omeniti zadev, o katerih ste se pogovarjali in se vam zdijo še posebej  zanimive
  • vprašajte delodajalca, kdaj pričakuje, da bo sprejel odločitev

Primer zahvalnega pisma

Oglejte si primer zahvalnega pisma, ki ga pošljete delodajalcu po opravljenem intervjuju.

Lina Urška Pengov
Uspešna cesta  22
1000 Ljubljana
Telefon: 01/ 123 45 67
E-naslov: linaurska.pengov@gmail.com

Ljubljana, 15.3.2016

MARKET-ING d.o.o.
Ljubljanska cesta135
1000 Ljubljana

 

Spoštovani gospod Kovač!

Veseli me, da sva se spoznala in da sem imela priložnost bližje spoznati vaše podjetje. Dodatne informacije, ki ste mi jih posredovali o delovnem mestu produktnega vodje so me še dodatno navdušile za delo pri vas.

Ker me tovrstna dela zelo veselijo in menim, da imam ustrezne izkušnje, sem prepričana, da bi moje sposobnosti, zanimanja in znanja opravičila vaša pričakovanja.

Kot že veste, sem v podjetju, v katerem sem trenutno zaposlena, ravnokar zaključila projekt podoben temu, ki ga nameravate izvajati v vašem podjetju. S posebnim načrtovanjem medijskega oglaševanja je naše podjetje lani povečalo prodajo svojih izdelkov za 34 %.  Verjamem, da bi lahko s svojimi izkušnjami in znanjem uspešno prevzela vodenje predstavljenega oddelka in skupaj s sodelavci prispevala k povečanju prodaje tudi v vašem podjetju.

V primeru, da bi se dogovorila za sklenitev delovnega razmerja, vam sporočam, da imam v podjetju, v katerem sem trenutno zaposlena, dvomesečni odpovedni rok. Še enkrat hvala za vaš čas in pozornost. V pričakovanju pozitivnega odgovora vas lepo pozdravljam.

S spoštovanjem,

Lina Urška Pengov