8 nasvetov za lažje in hitrejše iskanje službe

Iskanje zaposlitve se bo vse bolj spreminjalo skladno z avtomatizacijo in prednostmi umetne inteligence. Ti dve tehnologiji spreminjata načine, kako delodajalci iščejo nove kandidate in postopke intervjuvanja. Vse več podjetij namreč s pomočjo umetne inteligence in avtomatizacije procesov skrajšuje postopke zaposlovanja in »onboardinga« na delovna mesta.

nasveti za iskanje sluzbe velika

 1. Nastavite si obveščevalec o novih delovnih mestih
  Na zaposlitvenih portalih in LinkedInu si nastavite prejemanje obveščevalca o prostih delovnih mestih, ki vas bo obveščal o prostih delovnih mestih iz želenega področja. Le to je hitreje kot, če bi vsak dan pregledovali strani. E-informator, obveščevalec o prostih delovnih mestih si lahko nastavite tudi na našem kariernem portalu. 
 2. Prilagoditev vaš CV delovnemu mestu
  Kadroviki uporabljajo programe, ki s pomočjo umetne inteligence pogledajo CV kandidata in iz njega izluščijo najpomembnejše stvari. Zato je pomembno, da v CV napišete pravilne in pomembne podatke, ki se nanašajo na delovno mesto, na katerega se prijavljate. 
 3. Komunicirajte profesionalno
  V času iskanja zaposlitve je zelo pomembno, da se pogovarjate profesionalno, tako s kadrovikom kot tudi z virtualnimi asistenti (tj. chatboti; pogovornimi asistenti).  Pogovori se namreč zabeležijo in iz njih lahko kadroviki marsikaj razberejo o vas.
 4. Optimizirajte svoj LinkedIn profil
  Delodajalci uporabljajo napredna LinkedInova napredna orodja, da z njihovo pomočjo najdejo potencialne zaposlene. Svoj profil zato optimizirajte, da vas bodo kadroviki lahko našli.
 5. Bodite aktivni na družbenih omrežjih
  Če boste optimizirali svoj LinkedIn profil in boste aktivno prisotni na družbenih omrežjih, vam bo to pomagalo pri iskanju zaposlitve. Sledite podjetjem, v katerih bi se želeli zaposliti, komentirajte njihove vsebine, delite tiste, ki so pomembne za vas.
 6. Svoj CV si prinesite na mobilnik
  Zaposlitvene priložnosti pridejo nepričakovano – tudi kadar sufrate po internetu z vašim mobilnikom. Zato si svoj CV dodajte v skupno rabo s svojim mobilnikom, da se boste na oglase lahko prijavili kadarkoli in iz kjerkoli. Pomembno je tudi, da ga pripravite mobilni napravi prijazno, da ga tudi delodajalci lahko nemoteno pogledajo preko mobilnika.
 7. Zgradite in vzdržujte svoje poslovne odnose
  Čeprav se umetna inteligenca vse bolj uveljavlja pri iskanju zaposlenih, bodo še vedno glavni odločevalci ljudje. Zato je pomembno, da gradite in negujete svoje poslovne odnose  tako na spletu kot tudi osebno.
 8. Nadgrajujte svoje sposobnosti
  Delodajalci se soočajo z velikim izzivom, kako najti usposobljen kader. Zato se neprestano izobražujte in pridobite najnovejša znanja iz vašega področja.

Veliko razpisanih delovnih mest si lahko pogledate tudi na našem zaposlitvenem portalu www.optius.com na katere se lahko povsem enostavno tudi prijavite.

Vir: http://www.hays.ca/