Pomoč in podpora za delodajalce

1. Kaj je uporabniški račun? Je zanj potrebno plačati?

"Uporabniški račun" (Moj Optius) je izraz, ki se uporablja za dostop do določenih spletnih strani/storitev. Uporabniški račun je brezplačen. Znotraj uporabniškega računa imate pregled nad vašimi aktivnostmi na portalu Optius, na primer vašimi trenutnimi in preteklimi oglasi, shranjenimi kandidati, podatki o zakupljenih storitvah oz. naročninah ipd. V njem lahko tudi upravljate z dostopi drugih uporabnikov do uporabniškega računa podjetja in (če imate več podjetij) do uporabniških računov drugih podjetij. Z uporabniškim računom podjetja upravljajo osebe, ki imajo eno od treh uredniških vlog (lastnik, administrator ali urednik).


2. Kaj je moj profil na portalu Optius?

V vašem profilu so shranjeni vaši osebni podatki. Vaš profil morate ustvariti zato, da lahko dostopate do uporabniškega računa vašega podjetja (oz. podjetij).


3. Kaj je uredniška vloga in kako jo pridobim?

Pri dostopanju do uporabniškega računa podjetja obstajajo tri različne vloge s pripadajočimi stopnjami pravic:
Lastnik: Uradni zastopnik podjetja, ki upravlja z dostopi za druge urednike in uporablja storitve portala Optius v imenu podjetja.
Administrator: Upravlja z dostopom za ostale urednike in uporablja storitve portala Optius v imenu podjetja.
Urednik: Uporablja storitve portala Optius v imenu podjetja.

Uredniško vlogo vam torej lahko dodeli lastnik ali administrator. Če imate eno od teh dveh vlog vi, lahko uredniške pravice spremenite tudi sebi.


4. Pozabil sem geslo. Kako pridem do njega?

Pridobitev novega gesla je preprosta. Kliknite na povezavo "Pozabljeno geslo?" v okencu za prijavo in sledite navodilom.

5. Registriral sem podjetje, a ne morem v sistem. Zakaj?

Preden vam omogočimo objavljanje oglasov, moramo preveriti osnovne podatke o podjetju (matična številka, kontaktni podatki...). Če pri preverjanju ugotovimo, da ste navedli pravilne podatke, vam takoj omogočimo prijavo v sistem. Obvestilo o potrditvi boste prejeli na e-naslov, naveden ob registraciji. Če potrditve registracije ne boste prejeli dalj časa, nas pokličite na 01 8100 200.

6. Kako preklicati prejemanje prijav na e-naslov?

Način prejemanja prijav lahko urejate v vašem uporabniškem računu. S svojimi uporabniškimi podatki se prijavite v sistem in v uporabniškem računu (Moj Optius) odprite zavihek Vsi oglasi. Tam poiščite oglas, za katerega želite spremeniti način prejemanja prijav. Kliknite na 'Urejanje oglasa' in poiščite rubriko "Način prejemanja prijav". Tam imate več opcij; izberite tisto, ki vam ustreza. Če ste ob vnosu oglasa vnesli e-naslov za prejemanje obvestil o prijavah, ga preprosto izbrišite.


Za vsa ostala vprašanja ali nasvete glede uporabe portala Optius nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.