7 fraz, ki jih zaposleni želijo slišati od nadrejenih

Zaposleni želijo imeti občutek, da so cenjeni. To pa dosežemo predvsem z vljudnim odnosom in izrečenimi malenkostmi, ki veliko pomenijo - in spremenijo vzdušje v podjetju.

KAJ TOREJ ZAPOSLENI ŽELIJO SLIŠATI OD SVOJIH ŠEFOV?

1. Super, hvala ti za tole!

Četudi se gre za opravljeno delo, za katerega je zaposleni tako ali tako plačan - če je delo dobro in korektno opravljeno, to veliko pomeni vašemu trenutnemu kot nadaljnemu poslovanju. S takim odnosom pa bo tudi samo delo sčasoma opravljeno še bolje, saj bodo zaposleni vedeli, da jih cenite.

2. Kako si?

In tudi poslušajte, kaj odgovorijo - vsi smo le ljudje in ne stroji, minutka hitrega pogovora ne bo povzročila propad podjetja.

3. Nova pričeska?

Ljudje smo individualna bitja in bodite pozorni, ko nekdo spremeni pričesko, način oblačenja, kupi nova očala - lahko gre samo za modno muho in v tem primeru boste pokazali, da opazite svoje zaposlene. Lahko pa da je včasih potrebna še posebna pozornost - lahko je sodelavec preveč zasut z delom, ima preveč nadur in s spremembo želi pozornost. Ne spreglejte tega in se iskreno pogovorite, če so v ozadju kakšne težave.

4. Vidim tvojo zagnanost in trdo delo!

Presenetite svoje zaposlene! Raziskave kažejo, da imajo nenadne in nepričakovane nagrade ali pozornosti kot je tortica, veliko večji vpliv na motivacijo kot pričakovane.

5. Res sem vesel, da nam je to tako dobro uspelo!

Uspehov se veselite skupaj z ekipo. Ne pozabite jih obvestiti o dosežkih in na uporabo množine, ko to razlagate. Navdušenje je nalezljivo in vsak, ki je le malce prispeval pri projektu, bo vesel, da ni izvzet ob doseženem uspehu. Gotovo ne bo manjkalo motivacije za nadaljno delo.

6. Hvala.

Ne glede za kakšno malenkost se gre - bodite vljudni in mislite resno, ko to rečete.

7. Razumem, da imaš svoje mnenje in mi tudi veliko pomeni.

Predvsem, ko razmišljate o spremembah, ne pozabite, da vaši zaposleni v praksi opravljajo to delo, dobro poznajo procese, so v kontaktu s strankami. Mogoče imajo ideje in rešitve, kako delo opravljati še bolje, lahko pa imajo konkretne pomisleke, zakaj določena sprememba ne bo dobra. Zato se je potrebno o tem odkrito pogovoriti in se skupaj odločiti o morebitnih novostih, in če tudi vztrajate pri spremembi, razložite prednosti teh sprememb oz. zakaj so nujno potrebne.

Pohvalite zaposlene 

Ljudje prepogosto mislimo, da se delo opravlja le zaradi plače. Seveda je denar pomemben, vendar pa samo zaradi tega, ker zaposleni dobijo plačo, še ne pomeni, da je to tudi vse kar je potrebno, da bo delo dobro opravljeno. In je nevarno za podjetje, če njihovi zaposleni preidejo na to točko ciklusa, da pridejo v službo, oddelajo svoje in prejmejo plačo. Ljudje skozi delo najdemo svojo identiteto, družbo, intelektualne izzive in je velik del našega življenja. In če nadrejeni pokažejo zaposlenim, da jih cenijo in vlijejo občutek, da so pomembni za podjetje, bodo veliko bolj zavzeti in predani kot sicer. Seveda je odnos dvosmeren, vsekakor pa se je vredno potruditi, da bo le-ta čim bolj pozitiven in kot vodja morate biti zgled.

Vir: Theundercoverrecruiter.com