HR zajtrk - Kako pravilno komunicirati v primeru (kolektivnega) odpuščanja?

Kako pravilno komunicirati v primeru (kolektivnega) odpuščanja?

Evropa se je znašla v negotovih časih, saj se gospodarstvo začelo ohlajati. Mnogi gospodarstveniki pravijo, da pomoč države za ublažitev energetske krize, žal ne bo dovolj in da se bodo mnogi znašli pred hudimi izzivi, to je, kako podjetje ohraniti v dobri poslovni (finančni, organizacijski in vsesplošni) kondiciji in se soočiti z morebitnim odpuščanjem sodelavcev.

Poleg obveznih korakov v programih razreševanja presežnih delavcev ali katerikoli aktivnosti zmanjševanja števila sodelavcev, nikakor ne smemo pozabiti na ustrezno komunikacijo, korektne odnose ter nenazadnje seveda tudi na sam ugled podjetja.

O načinu prave komunikacije smo z gostjama s primeri praks in strokovno debato, ponovno spregovorili, tokrat na Optius HR zajtrku pri nas v Trzinu.

Z nami so bile:

HR poslovni zajtrk naslovnica 7.10

Tamara Valenčič, strokovnjakinja na področju razvoja in upravljanja talentov, organizacijskega designa in HRM-ja ter komuniciranja.

Predstavila je praktične korake primerne in profesionalne priprave, komunikacije in vzdrževanja odnosov z vsemi deležniki, pasti in priložnosti in še, kako »(pre)živeti stisko, ko se soočamo z najmanj zaželenim kadrovskim procesom.

Mag. Nataša Naraks Koprivc, HR entuziastka.

Zaupala nam je, kako so takšna dejanja vplivala nanjo osebno in kako bi jih lahko preprečila? Kakšne misli in občutki tudi nas prevevajo? Kako pristopiti k sodelavcu, ki ga/jih odpuščamo? Čemu nameniti največjo pozornost?

Saša Boštjančič, direktorica portala Optius.com, Moja zaposlitev d.o.o.

Če danes govorimo o pomanjkanju pravega kadra, se realno sprašuje ali bo tako tudi v bližnji prihodnosti. Pravi, da se približuje hladnejše obdobje, ki ne bo samo v naših domovih, temveč tudi na trgu dela. Povedala je, kdo bo (po)ostal zaposljiv in zakaj in kakšno je stanje na trgu dela.

URNIK

HR poslovni zajtrk naslovnica 7.10.2022

Foto utrinki:

IMG 0311 edited

IMG 0322 edited

IMG 0328 edited

IMG 0325 edited

IMG 0320 edited