HR okrogla miza - Rak na delovnem mestu

Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, roza pentlja pa simbol in opozorilo, da rak lahko prizadene vsakogar od nas.

V času demografskih sprememb in sodobnega načina življenja gremo skozi različna lepa in manj lepa življenjska obdobja in preizkušnje. Slednja je pri ženskah lahko tudi bolezen raka dojke, ki je najpogostejši rak žensk v razvitem svetu. Na leto zboli več kot 1.300 Slovenk in približno 10 Slovencev.

O pomenu preventive in zgodnjega odkrivanja raka pomembno vlogo prispevajo tako ženske same, kot  lahko tudi njihovi delodajalci. Da bi bilo zdravljenje bolezni kar se da prijazno, je pomembno, da se o njej odkrito pogovarjamo tudi v svojih delovnih sredinah in sodelavcem z vrnitvijo na delo omogočimo primerno delovno mesto. Obenem pa podjetja, ki si želijo srečne in zdrave sodelavce spomniti na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni tudi na delovnem mestu.

Na prvi tovrstni HR okrogli mizi – Rak na delovnem mestu, želimo prispevati k destigmatizaciji, ter se navdihniti skozi različne tudi pozitivne življenjske preizkušnje naših gostov, izvedeti kakšne preventivne ukrepe za svoje sodelavce izvajajo nekatera podjetja v svojih sredinah ter dobiti strokovne in konkretne odgovore s strani onkologinje in Združenja Europa Donna.

Pridružite se nam 6. 10. 2020 na brezplačni HR online okrogli mizi. 

Vabljeni predstavniki podjetij, ki ste zadolženi za skrb za zaposlene, da prenesete učinkovite prakse in nove poglede tudi v svoja podjetja.

Na okroglo mizo se lahko prijavita do 2 osebi iz istega podjetja. 

HR Okrogla miza 2020

Rak naj ne bo stigma, temveč priložnost

V živo bodo na HR okrogli mizi sodelovale:

 • Darja Molan, predstavnica Europa Donna, slovenskega združenja za boj proti raku dojk:
  Univerzitetna diplomirana inženirka elektrotehnike ter avtorica knjige Vem, da zmoreš, Darja, ki jo je izdala po svojem boju proti raku dojk. Ob tem pa tudi mama, partnerka in ženska, ki ljubi vsak podarjen dan znova.

 • Spec. radioterapije z onkologijo, doc. dr. Lorna Zadravec Zaletel, dr. med.:
  Specialistka radioterapije in onkologije. Načrtuje obsevalno zdravljenje pri odraslih bolnikih in otrocih z rakom. Ukvarja se tudi s sledenjem poznih posledic zdravljenja raka in je koordinatorica celostne rehabilitacije onkoloških bolnikov v sklopu DPOR.

 • Maruška Vihar, Direktorica kadrovske službe, Zavarovalnica Sava d.d.
  Ne le kot direktorica Kadrovske službe pri Zavarovalnici Sava, ampak tudi osebno kot Maruška Vihar, je velika zagovornica preventivne skrbi za svoje zdravje in zato si še toliko bolj strastno prizadeva, da se ta aspekt upošteva tudi v poslovnem svetu. V Zavarovalnici Sava ima posluh za to tudi vodstvo, kar je zagotovo njihova velika prednost.

 • Barbara Luckmann Jagodič, Vodja kadrovske službe za prodajno organizacijo, Goodyear Dunlop Sava Tires, d.o.o. 
  Vodja kadrovske službe za prodajno organizacijo Goodyear Evropa Vzhod, sicer pa že celo profesionalno življenje v kadrovski službi. Trenutno zaključuje bolniški stalež zaradi rakavega obolenja, ki pa ni bilo prvo. Zaradi lastne izkušnje z rakom in tudi zaradi vpliva, ki ga imamo sodelavci v kadrovski službi v naših organizacijah, bo predstavila kako pomembna je podpora sodelavcem, ki so zboleli, razumevanje, da se vsak s to boleznijo spopada na različen način in pripravljenost, da se prilagodimo vsakemu posamezniku in mu stojimo ob strani tako v procesu zdravljenja (če seveda to želi) in potem, ko se vrne na delovno mesto.

 • Saša Boštjančič, direktorica portala Optius.com, Moja zaposlitev d.o.o.
  Lastnica in direktorica karierno zaposlitvenega portala Optius.com. Glede na to, da rada dela z ljudmi in za ljudi, jo po tej poti vodi že celotna kariera. Posel, ki ga opravlja, opravlja s srcem in veseljem. Tudi zato, se prek HR strokovnih dogodkov, ki jih z veseljem pripravijo za kadrovske strokovnjake, rada »loti« tematik, ki so v slovenskem prostoru in podjetjih neopravičeno prezrte. Sicer tudi sama z prirojeno mutacijo gena BRCA 1.

 

Pogovor bo povezovala Vida Petrovčič, novinarka in voditeljica, RTV Slovenija.


 

KDAJ: v torek, 6. oktobra 2020
KJE: preko ZOOM aplikacije