Prosta delovna mesta v podjetju YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa že od leta 1998 izvaja program Neodvisno življenje hendikepiranih. V program so vključene hendikepirane osebe, ki živijo izven inštitucionalnih oblik skrbi in si same organizirajo življenje po lastnih interesih, željah in zmožnostih. To so osebe, ki živijo doma, s svojimi primarnimi ali sekundarnimi družinami, s partnerji, prijatelji ali same, osebe, ki živijo v študentskih domovih, lastnih ali najemniških stanovanjih. Praksa, ki jo izvaja naše društvo jim omogoča, da se osamosvojijo velikega dela fizične in psihične odvisnosti od družinskih članov ali skrbnikov, saj preko programa sami zaposlujejo svoje osebne asistente, za pomoč pri opravljanju aktivnosti, ki jih sami ne morejo storiti. To jim daje tako v odnosu do lastne družine kot tudi širšega družbenega okolja večjo moč in enakopravnejši položaj.
YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa izvaja program Neodvisno življenje hendikepiranih (NŽH). Program je namenjen hendikepiranim osebam, ki želijo, kot pove ime programa, živeti neodvisno življenje (izven institucionalnih okvirov), vendar pa potrebujejo za opravljanje vsakodnevnih obveznosti in aktivnosti, pomoč druge osebe – osebnega asistenta.
Naslov Železna cesta 14
Pošta1000
PoštaLjubljana
Telefon01 5212277
Spletna stranhandyworld-si.com
DejavnostDruštvo, organizacija, združenje
Število zaposlenih150 do 199 zaposlenih
Davčna št.39692116
Matična št.5951682000
Več informacij o podjetjuhttps://www.bizi.si/YHD-DRUSTVO-ZA-TEORIJO-IN-KULTURO-HENDIKEPA

Storitve in/ali izdelki

PREDSTAVITEV DELA OSEBNE ASISTENTKE/OSEBNEGA ASISTENTA Osebna asistenca je ključni element oz. pogoj za neodvisno življenje hendikepiranih ljudi. Osebna asistenca pomeni fizično pomoč pri vseh tistih opravilih in dejavnostih, ki jih oseba zaradi svojega hendikepa ne zmore opraviti sama, a jih vsakodnevno potrebuje, da bi lahko bila samostojna in avtonomna. Hendikepirani ljudje potrebujemo asistenco pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti, ki se razlikujejo glede na posamezno osebo, ki potrebuje pomoč.