Unichem d.o.o.

Unichem je vodilno slovensko podjetje, ki izdeluje visokokakovostna sredstva za nego in zaščito rastlin s poudarkom na ekološkem vrtnarjenju ter za učinkovito zaščito bivalnega okolja pred mrčesom, mišmi in podganami. Svoje podružnice ima na Hrvaškem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem in Poljskem. Podjetje je izvozno zelo dejavno – izvaža v večino evropskih držav, poleg tega pa tudi v ZDA in nekatere azijske, afriške in južnoameriške dežele. Na tujih trgih, posebej v petih državah, kjer imamo hčerinska podjetja, zasedamo pomembno tržno mesto. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1989 kot prvo zasebno podjetje za proizvodnjo izdelkov za vrt in dom, ki temelji na lastnem razvoju in proizvodnji. Danes je Unichem sodobno opremljeno podjetje, tako tehnološko kot informacijsko, z registracijami izdelkov v več kot 40 državah sveta, z intenzivno internacionalizacijo dejavnosti in več kot 110 zaposlenimi v skupini. S pomočjo naprednega razvojnega oddelka v slovenskem proizvodnem obratu izdelamo večino izdelkov. V asortimentu ponujamo več kot 200 različnih izdelkov za vrt in dom in smo vodilni proizvajalec v kategoriji izdelkov. Pri tem je pomembno, da so vsi Unichemovi izdelki plod domačega znanja in razvoja in močno usmerjeni v pripravo sredstev, ki so ekološki, ne obremenjujejo okolja in so narejeni iz popolnoma naravnih sestavin, hkrati pa učinkovito zatirajo bolezni in škodljivce ter pospešujejo zdravo rast rastlin.

Proizvodnja drugih kemičnih izdelkov.

Davčna št.17645417
Matična št.5289203000
Spletna stranhttp://www.unichem.si
Zaposlenih50 - 99
NaslovSinja Gorica 2
Pošta1360
KrajVrhnika

Vizija S širokim naborom inovativnih rešitev za vzgojo rastlin in varovanje pred škodljivci skrbimo za najlepšo urejenost okolja in doma. Pri sprejemanju odločitev in zagotavljanju visokih standardov sledimo šestim glavnim načelom: - izpolnjevanju obljub, - delovanju na nivoju svetovnih standardov, - privabljanju, izobraževanju in motiviranju najboljših zaposlenih, - zagotavljanju nenehne rasti in razvoja poslovnih funkcij, - prispevanju k družbenem blagostanju in dobrobiti narave ter - zavedanju, da je razvoj odločilen za uspeh v prihodnosti.

Cilji V Unichemu se zavzemamo za: - profesionalen pristop, ažurno asistenco in storitve z visoko tehnološko ter informacijsko podporo, - kakovost ter visoko raven odnosa do poslovnih partnerjev – o kakovosti naših procesov pričata pridobljena certifikata ISO 9001 in ISO 14001, - poglobljeno znanje in učinkovito, tehnološko napredno, naravi prijazno ter stroškovno upravičeno proizvodnjo, - visoko dodano vrednost s pomočjo povezanosti in visokokakovostnih poslovnih procesov, - usmerjenost k uporabniku in v zanesljiv nadaljnji razvoj …

Storitve in/ali izdelki Plantella – organska gnojila, univerzalna, specialna in dolgodelujoča membranska gnojila, zemlje, semena, zaščita pred plevelom in nezaželenimi živalmi. Bio Plantella – organska gnojila, zemlje, vitaminski dodatki, ekološki izdelki za zaščito pred škodljivci in rastlinskimi boleznimi. Effect – univerzalni in specialni insekticidi za zaščito pred vsemi vrstami plazečega se in letečega mrčesa. Effect Rodent, Ratimor, Glodacid plus – rodenticidi za učinkovito zaščito pred mišmi in podganami.