OBI d.o.o.

Prosta delovna mesta v podjetju OBI d.o.o.

OBI - številke in fakti

OBI je vodilna trgovina za dom in gradnjo v Nemčiji in v Evropi. Franšizno podjetje ima v Nemčiji 338 trgovskih centrov in več kot 200 v ostali Evropi. V mednarodni skupnosti po Evropi je trenutno več kot 530 OBI trgovskih centrov z vrtnimi centri. Celotna skupina OBI je do 31.12.2005 ustvarila za 6,6 milijard Eurov skupnega prometa. Skupina OBI zaposluje okrog 30.000 sodelavk in sodelavcev. Širitev OBI trgovske mreže se bo v naslednjih letih osredotočila na Evropo. Potegovali se bomo za prvo mesto med vsemi trgovinami za dom in gradnjo. Predvsem Rusija, Poljska, Češka, Italija in Švica bodo v razvoju in širitvi vodilnih trgovskih centrov odigrale odločilno vlogo. Trentno je OBI zastopan v srednji in vzhodni Europi. Prodajne površine so se od prve ustanovitve in otvoritve OBI trgovskega centra, leta 1970 v Hamburgu v Nemčiji, od površine 870 m2 povečale na površino od 15.000 m2 naprej. Skupna prodajna površina v poslovnih letih 2004/2005 znaša 3,2 milijonov m2. Po rezultatih statističnih raziskav v Nemčiji, spada OBI z 98% med najbolj znane trgovine za dom in gradnjo. Na slovenskem trgu delujemo že od leta 1998. Naše OBI prodajalne so v Mariboru, Ljubljani, Kopru in Kranju. Naš namen za prihodnost je povečanje naše vloge na slovenskem trgu s pomočjo našega intenzivnega programa odpiranja novih prodajaln.

Glavna dejavnost: Trgovina z materiali in proizvodi za gradnjo in dom.

glava o podjetju

Zakaj postati naš sodelavec?

->  Kako v vašem podjetju poteka selekcijski postopek? 

Začne se z objavo prostega delovnega mesta na zaposlitvenih portalih in na spletni strani podjetja, kjer se kandidati lahko prijavijo na razpisano delovno mesto. Po pregledu vseh prejetih prijav se naredi selekcija kandidatov, ki se jih povabi na individualni intervju. Na intervjuju delodajalec predstavi podjetje ter delovno mesto, kandidat pa poleg spoznavanja, kako bo potekal njegov delovni dan, dobi priložnost, da se tudi sam bolj podrobno predstavi, izpostavi svoje prednosti in prepriča s svojo kompetentnostjo. V kolikor je kandidat ustrezen, se ga uvrsti v drugi krog razgovorov. Po zaključenih razgovorih se delodajalec odloči za kandidata in mu ponudi pogodbo o zaposlitvi.

->  Kaj vse potrebuje kandidat za prijavo na delovno mesto pri vas? 

Da bi dobili prvi vtis o kandidatu, potrebujemo življenjepis z opisom delovnih izkušenj. Veseli smo, če priloži tudi dokazilo o izobrazbi oziroma strokovnem usposabljanju ter spremno pismo. Vse kandidate obravnavamo enakopravno.

->  Kateri profili iskalcev so še posebej zaželeni v vašem podjetju?

Ker je OBI trgovina za gradnjo in dom, si želimo predvsem kandidate, ki jim gradnja oz. opremljanje doma ni tuja. V OBI-ju cenimo predanost delu in pomoč tako strankam, kot sodelavcem, zato sta prijaznost in ustrežljivost visoko na seznamu želja lastnosti, ki naj bi jih imel zaposleni..

➕   Kaj bi položili na srce vsem, ki se k vam prijavijo na prosto delovno mesto?

Priporočamo, da si pred prijavo podrobno preberete opis razpisanega delovnega mesta. Tako boste vedeli točno kam se prijavljate in kakšna pričakovanja imamo. V življenjepisu, ki ga boste priložili navedite čimbolj podrobne informacije o vaših preteklih delovnih izkušnjah ter pridobljenih znanjih.

noga o podjetju

Naslov Jurčkova cesta 226
Pošta1000
PoštaLjubljana
Spletna stranobi.si/si/
DejavnostPohištvo in oprema
Število zaposlenih250 do 499 zaposlenih
Davčna št.75141043
Matična št.2227363000
Več informacij o podjetjuhttps://www.bizi.si/OBI-D-O-O

Vizija

Utiranje poti:
Pri OBI si prizadevamo postati vodilni prodajalec izdelkov za „naredi sam", ki bo z najsodobnejšimi inovacijami prekosil vse v svoji branži. Kjerkoli smo prisotni, poganjamo trg z izdelki za „naredi sam" in si prizadevamo biti vodilno podjetje. Postavljamo trende glede izbora, formatov trgovin in izkušenj kupcev. Naša vizija je neomejeno vodstvo na trgu – v obsegu prodaje in tržnem deležu, kot vodilno podjetje pri inovacijah pri izdelkih in storitvah ter pri uresničitvi konceptov in formatov prodajaln.

Cilji

Naš cilj je vodilna vloga na trgu – kjerkoli je OBI prisoten. Osredotočanje na srednjo in vzhodno Evropo, Rusijo in Ukrajino, ki predstavljajo glavne rastoče trge, je ključnega pomena za našo širitev. V naslednjih 5 - 6 letih načrtujemo, da bomo vsako leto odprli 35 - 40 novih prodajaln v Evropi. Promet v tujih prodajalnah naj bi po napovedih porasel iz zdajšnjih 30% na več kot 50%.

Storitve in/ali izdelki

Naši proizvodi pokrivajo naslednja področja:

  • gradnja,
  • dom,
  • bivanje in
  • tehnika.

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.