Prosta delovna mesta v podjetju Akrapovič d.d.

Podjetje Akrapovič je mednarodno priznan proizvajalec izpušnih sistemov, ki si je ugled pridobilo zaradi uporabe najnovejše tehnologije in visokokakovostnih materialov. Znamka Akrapovič, prisotna v več kot 80 državah, predstavlja najvišjo raven oblikovanja, izboljšano zmogljivost in enkraten ter nepogrešljiv zvok izpušnih sistemov. Danes zaposluje več kot 700 predanih in visoko usposobljenih zaposlenih.

Podjetje je leta 1990 ustanovil nekdanji motociklistični dirkač Igor Akrapovič z željo, da razvije in izdela tehnično najbolj dovršene izpušne sisteme na svetu, ki bi optimizirali moč in zvok. Mednarodno priznanje si je podjetje prislužilo z uspešno podporo vodilnim motociklističnim dirkalnim ekipam. Tako je po zaslugi dirkaških zmag v manj kot desetletju po ustanovitvi  iz majhne delavnice zrasel v svetovno znano blagovno znamko. Z uspešno širitvijo je Akrapovič v letih 2002 in 2004 vstopil tako v MotoGP, kjer se začelo dolgoletno sodelovanje s tovarniškimi moštvi, kot tudi v Formulo 1, kjer so izdelali izpušni sistem za eno najboljših ekip karavane. Pomemben korak je leta 2009 predstavljalo odprtje lastne livarne za precizijsko litje titana ki je poleg razvoja in izdelave izpušnih sistemov za motocikle ter avtomobile in izdelave kompozitnih izdelkov, predstavljala že četrti večji del podjetja. Leta 2009 je Akrapovič svojo dejavnost razširil tudi čez lužo in v Kaliforniji ustanovil prvo tamkajšnje hčerinsko podjetje, Akrapovič America LLC.

Glavna dva segmenta podjetja Akrapovič predstavljata razvoj in izdelavo izpušnih sistemov za motocikle in avtomobile, h katerima lahko v zadnjih letih lahko prištejemo tudi inovativne rešitve s področja titana in kompozitov. V segment moto izpušnih sistemov spada široka paleta kompletnih kot tudi delnih izpušnih sistemov, ki zaradi preciznega razvoja in izdelave ter številnih testiranj, ponujajo enkratne rešitve za povečanje moči in nepogrešljiv zvok. Akrapovičeve izpušne sisteme za motorje razvija ekipa inženirjev, ki sodeluje z zmagovalnimi tekmovalnimi ekipami v razredih MotoGP, WSBK, superkrosu, motokrosu, enduru in ostalih serijah. Podjetje Akrapovič izdeluje izpušne sisteme tudi za kar 15 avtomobilskih znamk. Liniji izpušnih sistemov Slip-On in Evolution, ki se popolnoma prilegata avtomobilu, v prvi vrsti zagotavljata povečanje moči in navora ter prepoznaven  Akrapovič zvok, poleg tega pa poskrbita tudi za atraktiven videz avtomobila. Prav tako Akrapovičevi izpušni sistemi zmanjšujejo tudi skupno težo avtomobila, na voljo pa so  s paleto izvrstnih izpušnih cevi iz titana in v nekaterih produktih tudi iz nerjavnega jekla. V segmentu rešitev s področja titana  igra glavno vlogo livarna za precizijsko litje titana, v kateri danes izdelujejo lite komponente, namenjene lastni proizvodnji visoko zmogljivih izpušnih sistemov ter za avto-moto sektor na splošno. Poslovanje pa so razširili tudi na druga področja, kot so pakirna industrija in energetska industrija.

Akrapovičev oddelek za raziskave in razvoj sodeluje z več kot petdesetimi zmagovalnimi dirkaškimi ekipami – pri čemer je že več kot 80 svetovnih prvakov svoje naslove doseglo prav z izpušnimi sistemi Akrapovič. Preboj na mednarodno dirkaško motoristično sceno, s tem pa tudi prve uspehe, je podjetje Akrapovič doseglo že daljnega leta 1993, ko je pričelo sodelovanje v nemškem prvenstvu Pro Superbike. Naslednji večji preboj je bil v WSBK, kjer so konec devetdesetih let vse japonske tovarniške ekipe uporabljale izpušne sisteme Akrapovič. Začelo se je obdobje številnih zmag in tudi prvih naslovov prvakov. Tako se lahko do danes pri Akrapoviču pohvalijo s številnimi zmagami in naslovih v kraljevem razredu MotoGP, v Moto2, Moto3, v WSBK, svetovnih prvenstvih v enduru, motorkrosu in superkrosu, z zmagami na najtežjem reliju Dakar (tako z motociklom kot z avtomobilom) ter na vztrajnostnih dirkah kot sta 24 ur Nürburgringa in 24 ur Le Mansa. Pomembno potrditev kakovosti predstavlja tudi osvojen naslov prvaka v MotoGP, ki ga je z Yamaho, opremljeno z izpušnim sistemom Akrapovič, leta 2012 osvojil Jorge Lorenzo. Omeniti velja še sodelovanje z britansko ekipo Aston Martin Racing v prvenstvu FIA WEC, X-raidom na Dakarju, ter sodelovanje z BMW Motorsport (partnerstvo v DTM) in Audi Sport (partnerstvo v FIA WEC in DTM).

Kakovost in potencial podjetja so tako kmalu prepoznali številni avto-moto velikani, ki kot partnerji z enim najuspešnejših slovenskih podjetji sodelujejo že vrsto let. Število partnerjev se je z leti še vztrajno povečevalo – tako so danes v družbi najbolj zvenečih imen zapisana tudi podjetja Alpina, Bentley, BMW, Yamaha, Ducati, Aprilia, Kawasaki, KTM, Suzuki, Aston Martin, Piaggio, Honda, Renault, McLaren, Porsche in drugi..

Izdelava izpušnih sistemov za motocikle in športne avtomobile.

Naslov Malo Hudo 8A
Pošta1295
PoštaIvančna
Telefon01 7878404
Emailinfo@akrapovic.com
Spletna stranakrapovic.com/
DejavnostAvtodeli
Število zaposlenihNad 1000 zaposlenih
Davčna št.95023828
Matična št.1387570000
Več informacij o podjetjuhttps://www.bizi.si/AKRAPOVIC-D-D

Vizija

Biti vodilni na področju izpušnih sistemov in doseči odličnost na področju inovativnih titanovih tehnologij.