Prosta delovna mesta v podjetju A-MB d.o.o.

Podjetje je bilo do nacionalizacije po drugi svetovni vojni majhna privatna servisna delavnica za motorna vozila nemške tovarne Opel. Do leta 1947 je bil obrat združen s prometnim podjetjem DAPPS in je bil namenjen servisnim popravilom tovornih in drugih vozil. Naslednje leto pa se je podjetje osamosvojilo in leto 1948 štejemo za leto ustanovitve podjetja. Pod imenom Avtoobnova je podjetje v naslednjih letih zaradi razmaha avtomobilskega prometa doživelo razcvet in je bilo edino podjetje te vrste v severovzhodni Sloveniji. Od 70-ih pa vse do 90-ih let prejšnjega stoletja je bilo podjetje tesno povezano s podjetjem TAM in je sodilo med najsodobnejše in največje servise za vozila znamke TAM. Prav tako je bilo podjetje že v 80-ih in 90-ih letih pooblaščeni servis za vozila znamke IVECO in Mercedes-Benz. Zaupanje takrat uglednega podjetja TAM in dveh velikih svetovnih proizvajalcev gospodarskih vozil je dokaz za visok nivo znanja in izkušenj zaposlenih v podjetju. To tradicijo prenašanja znanja in izkušenj na mlade nadaljujemo še danes. Konec 80-ih let so velike družbene spremembe podjetju prinesle krizne čase, ki so trajali celo desetletje. Razlog za to, pa je tudi propad podjetja TAM v začetku devetdesetih let. Leta 1997 je podjetje podpisalo pogodbo o pooblaščeni servisni delavnici za vozila MAN. Dve leti kasneje so se za podjetje ponovno začeli boljši časi. Leta 1999 je podjetje osnovno dejavnost razširilo s hitrim servisom za vse vrste osebnih vozil. Istega leta se je pričela obnova glavne servisne delavnice, s katero je podjetje pridobilo več kot 4.500 m2 najsodobnejših prodajno-servisnih površin. Leta 2000 je bil osrednji poslovni dogodek podpis pogodbe o pooblaščeni servisni delavnici za vozila Mercedes-Benz. Konec leta 2001 se je podjetje preimenovalo v A-MB. V začetku leta 2002 pa je bila v celoti zaključena obnova glavne servisne delavnice. Leta 2004 smo odprli nov vhod s Tržaške ceste z namenom, da kupcem olajšamo dostop do podjetja. To je bila osnova, da smo lahko načrtovali uvedbo dejavnosti tehničnih pregledov in izgradnjo za to potrebnega prizidka. Prizidek in s tem poslovne prostore za tehnične preglede, ter gostinski lokal smo dokončali leta 2004. Od januarja 2005 lahko kupci pri nas opravijo tehnični pregled vozila, ter podaljšajo veljavnost registracije in sklenejo obvezno ali kasko zavarovanje za svoje vozilo. Ekologija je pomemben dejavnik našega poslovanja, zato imamo sodobno urejen sistem ravnanja z odpadki. Naravnanost k okolju smo potrdili tudi s postavitvijo sončne elektrarne, ki je prve kilovate električne energije proizvedla oktobra leta 2010. Leta 2011 smo v uporabo predali novo, dodatno, testno stezo za osebna vozila, istega leta pa smo uvedli nov program Kotrola tahografov za tovorna vozila. Danes smo uspešno in sodobno podjetje, z uvedenim sistemom vodenja kakovosti, skladnim s standardom ISO 9001:2008.
Vzdrževanje in popravila motornih vozil.
Naslov Jadranska cesta 25
Pošta2000
PoštaMaribor
Telefon02 3335510
Emailinfo@a-mb.si
Spletna strana-mb.si/
DejavnostAvtoservis; Avtooprema; Tehnični pregledi; Vulkanizerstvo
Število zaposlenih50 do 99 zaposlenih
Davčna št.88445011
Matična št.5044880000
Več informacij o podjetjuhttps://www.bizi.si/A-MB-D-O-O

Cilji

Zavedamo se pomembnosti zaposlenih, njihovega znanja in izkušenj, ter pomembnosti nenehnega strokovnega usposabljanja. Za visoko raven kvalitete storitev pa je seveda potrebna tudi ustrezna oprema, računalniški testerji in katalogi nadomestnih delov, ter specialna orodja in ustrezna organiziranost. V prihodnje si bomo prizadevali postati še boljši in še uspešnejši, za zadovoljstvo kupcev, zaposlenih, lastnikov podjetja in širšega okolja.

Storitve in/ali izdelki

- Mercedes-Benz. - MAN. - Nadomestni deli. - Tehnični pregledi in tahografi. - Avtomobilska zavarovanja. - Vulkanizerstvo.