Večje možnosti za usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu

Po novem se v usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih lahko vključijo brezposelni, ki so najmanj tri mesece prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu RS za zaposlovanje (Zavodu).

Z namenom, da bi zagotovili večje število vključitev,  je bila 15. 5. 2012 razširjena ciljna skupina brezposelnih za usposabljanje na delovnem mestu. Tako se po novem v omenjeno usposabljanje lahko vključijo brezposelni, ki so najmanj tri mesece neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih pri Zavodu. V tem letu je predvidenih 3.324 vključitev.

Naj spomnimo, da so se doslej v usposabljanje na delovnem mestu lahko vključevali brezposelni, ki so bili najmanj tri mesece prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu in so iskali prvo zaposlitev, so ostali brez dela zaradi stečaja oziroma trajnih presežkov ali so imeli na dan 1. 3. 2012 stalno prebivališče v Pokolpju.

Razširitev ciljne skupine velja za vse ponudbe delodajalcev, prejete od 15. 5. 2012. To pomeni, da že velja tudi za ponudbe, ki smo jih v okviru javnega povabila za usposabljanje na delovnem mestu na naših območnih službah prejeli danes, v torek, 15. 5. 2012.

Poglejte si spremenjeno javno povabilo za delodajalce.

Poglejte si predstavitev programa za iskalce zaposlitve.


Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Kategorije: Novice za iskalce