Si želite povrniti stroške za usposabljanje novih sodelavcev?

Zavod RS ima program, ki omogoča, da za usposabljanje kandidatov na delovnem mestu dobite delno povračilo stroškov njihovega usposabljanja. Vse to, še preden se odločite za njihovo zaposlitev. Pri tem lahko izbirate, katere kandidate boste tudi zaposlili.

Program vam omogoča: a) Možnost, da usposobite kandidate za opravljanje dela na konkretnem delovnem mestu in si povrnete stroške njihovega usposabljanja. b)Priložnost, da spoznate in preizkusite kandidate, njihova znanja, veščine, spretnosti, delovne navade in odnos do dela, še preden jih zaposlite. c)Priložnost, da preverite, kako se kandidati vključujejo v vaše delovno okolje, preden z njimi sklenete delovno razmerje. d) Možnost izbire, katere izmed kandidatov boste po zaključenem usposabljanju tudi zaposlili.

Pod upravičene stroške usposabljanja pri delu štejejo: stroški mentorja za program (do 100 EUR na mesec), dejanski stroški zdravniškega pregleda, ki ga opravijo kandidati pred začetkom usposabljanja in dejanski stroški zavarovanja udeležencev usposabljanja za primer poklicne bolezni in nesreče pri delu.

Če si želite povrniti stroške usposabljanja, je treba najprej podpisati pogodbo z Zavodom. Javno povabilo je odprto do porabe razpoložljivih sredstev, najdlje do 1. marca 2011, programi usposabljanja pa morajo biti zaključeni do 31. avgusta 2011.

Podrobnejše informacije o tem katerim podjetjem pripada povračilo za usposabljanje, kam pošljete ponudbe ipd, dobite na http://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/usposabljanje/usposabljanje_na_delovnem_mestu

Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.