Saša, zakaj Optius?

V maju 2020, je portal Optius.com praznoval že 10. rojstni dan. Portal se je v vsem tem času nadgradil, preoblekel, pred dvema letoma pa se je tudi preimenoval iz mojazaposlitev.si v Optius.com. Veliko ljudi me še vedno sprašuje "Saša, zakaj Optius?".

V maju 2020, smo praznovali že 10. leto delovanja našega karierno zaposlitvenega portala Optius.com, preimenovan iz mojaZaposlitev.com. Naša mlada ekipa že vsa ta leta predstavlja enega izmed ključnih povezovalcev na trgu dela med iskalci zaposlitve in delodajalci.

Vedno znova me sprašujete zakaj smo se odločili za preobrazbo ter kaj pomeni novo ime ter kakšne prednosti in novosti ponujamo iskalcem zaposlitve in delodajalcem.

Kaj je Optius?

Je karierno zaposlitveni portal za nove čase, kjer sledimo viziji ter udejanjamo našo vlogo povezovanja med iskalci zaposlitve in delodajalci. To nam omogoča optimalno razumevanje trendov, ki pa so na trgu dela danes izjemno dinamični. Lahko bi rekli, da je Optius odgovor na hitro spreminjajoče se pogoje na trgu dela, obenem pa tudi naša želja, da optimalno pomagamo tako iskalcem zaposlitve, kakor tudi podjetjem.

Od kod ideja za novo ime?

Idej je bilo kar nekaj. Predvsem smo želeli, da ima novo ime pozitivno konotacijo, da je kratko in hitro zapomnljivo. Zmagalo je torej ime Optius, ki predstavlja optimalni uspeh, optimizem, optimalnost in druge pozitivne besede. Izboru novega imena smo posvetili veliko časa, saj si želimo z njim med drugim izraziti našo edinstvenost ter dodano vrednost, ki jo vsakodnevno prinašamo tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem. Hkrati ime odraža spremembe, ki sledijo digitalizaciji in spremljajočim dejavnikom na trgu dela ter navsezadnje tudi pozitivnost, ki jo sedaj, v času koronavirusa, še posebej potrebujemo.

Njegovo ime si lahko razlagamo tudi takole:

OPTIUS = OPTImalni USpeh

OPTIUS= OPTImal for US

Vaš nov logotip. Ima morda nek simbolni pomen?

Ja tudi o logotipu smo imeli veliko debat. Nazadnje je dobil največ »všečkov« ta z paletno barvnih planetkov, za katere lahko rečemo, da ponazarjajo posameznikove male in velike želje, sposobnosti, talente v tej galaksiji neizmernih priložnosti, ki nam jih življenje ponuja, le zagrabiti jih je potrebno. Ali kot rada ponazorim z naukom iz pripovedi Malega princa, da si damo priložnost za svoj čas na Zemlji in ga kar najbolj izkoristimo za nove izkušnje, doživetja in izzive, da bomo lahko iz svojega življenja potegnili le najboljše.Optius Logo PNG 

Kaj pa ekipa Optius.com?

Tekom let se je ekipa počasi, a vztrajno, večala. Ekipa se lahko pohvali s svojo zagnanostjo ter strokovnostjo, predvsem pa nam ne manjka radovednosti in poguma. Najbolj pomembno je, da radi delamo z ljudmi za ljudi.

EKIPA OPTIUS 2021

Vaša glavna dejavnost je dejavnost zaposlitvenega portala? Kaj uporabnikom še ponujate?

Zaposlitveni portal Optius.com je napredna spletna platforma, kjer so objavljeni zaposlitveni oglasi delodajalcev, ki želijo preko našega portala (z objavo kadrovskih potreb) pritegniti potencialne kandidate. Preko našega zaposlitvenega portala lahko iskalci zaposlitve oz. uporabniki, ki iščejo novo karierno priložnost, brskajo med objavljenimi prostimi delovnimi mesti. S pomočjo iskalnika lahko (po)iščejo tista prosta delovna mesta, ki jim najbolj ustrezajo ter se nanje prijavljajo z življenjepisom in spremnim pismom.

Tistim iskalcem zaposlitve, ki so registrirani na našem zaposlitvenem portalu, omogočamo, da imajo vse svoje aktivnosti glede iskanja zaposlitve združene na enem mestu. Vpišejo se lahko v Bazo CV-jev, kjer jih opazijo morebitni delodajalci, prav tako pa jim ponujamo možnost obveščanja o želenih prostih delovnih mestih direktno na svoj e-naslov.

Obenem pa tudi izobražujemo trg dela tako, da na enem mestu ponujamo nasvete kako in kje iskati zaposlitev ter nasvete s področja kariere, informiramo tudi o stanju na trgu dela, izobraževanju,.. V letu 2019 smo pri Optius.com izvedli prvi on-line karierni sejem ter drugega v letu 2020. V 10 ih letih smo izpeljali več kot 15 strokovnih dogodkov, ter več kot 100 kariernih predavanj in delavnic in 30 webinarjev za iskalce in delodajalce. Na zaposlitvenem portalu Optius.com smo razvili tudi edinstveno karierno svetovalnico, ki je odlično sprejeta med našimi uporabniki.

Delodajalcem, kot edini slovenski zaposlitveni portal, ponujamo tudi storitve zunanje kadrovske službe in ostale celovite rešitve na področju pridobivanja novih sodelavcev.

Naj zaključim z našo vizijo ta je, postati najbolj strokoven in sodoben povezovalec z optimalnim razumevanjem trendov na trgu dela.

Sasa zakaj Optius 

Saša Boštjančič, direktorica podjetja Moja zaposlitev d.o.o.

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.