Prosta delovna mesta v Sloveniji v tretji četrtini leta 2012

Po podatkih Statističnega urada RS je stopnja prostih delovnih mest v tretjem četrtletju leta 2012 znašala 0,9%. V povprečju je bilo na voljo 6.200 prostih delovnih mest, zasedenih delovnih mest pa je bilo okoli 701.600.

Število prostih delovnih mestih se je glede na prejšnje četrtletje v tretjem četrtletju povečalo za 19,2%. V povprečju je bilo objavljenih okoli 6.200 prostih delovnih mest. Največ jih je bilo razpisanih v dejavnosti gradbeništva in v predelovalnih dejavnostih, kar je skupaj predstavljalo 41,6% vseh prostih mest. Stopnja prostih delovnih mest je bila precej visoka tudi v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (2,2%), na ostalih področjih pa se je stopnja prostih delovnih mest gibala med 0,1% in 1,1%.

Opaženih je bilo znatno več prostih delovnih mest v izobraževalni dejavnosti (tokrat so zabeležili dobrih 700 prostih delovnih mest).  V preteklih letih je bilo povečanje števila prostih delovnih mest v izobraževanju opazno že v drugem in nato še v tretjem četrtletju, letos pa je to povečanje opaziti samo v tretjem četrtletju.
Vir: http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?id=5152

Kategorije: Novice za iskalce