Obvestilo zavezancem za dohodnino, ki so v letih 2005-2009 prejeli subvencijo za samozaposlitev

Predstavniki Zavoda RS za zaposlovanje (Zavod) so se v petek, 21.5.2010, sešli s predstavniki MDDSZ ter DURS-a zaradi razreševanja plačila akontacije dohodnine za samozaposlene osebe od leta 2005 do leta 2009.

  • Natisni
  • Gre za osebe, ki so prejele subvencijo za samozaposlitev od Zavoda in ta za te osebe predstavlja dohodek, akontacija dohodnine pa v vseh primerih ni bila odvedena.

    Zato, da se ugotovi dejansko stanje glede plačila dohodnine, bo DURS za osebe, ki so prejele subvencijo za samozaposlitev v letih od 2005 do 2009, opravil pregled prijavljenih davčnih napovedi in po potrebi obnovil postopke. Predvideva se, da samozaposleni, ki so imeli priznane normirane odhodke v letih od 2005 do 2008, niso prejete subvencije upoštevali v svoji davčni napovedi. Seznam prejemnikov je Zavod posredoval DURS-u do konca letošnjega maja.

    Samozaposleni, ki so subvencijo prejeli v letu 2009 in zanje ni bila plačana akontacija dohodnine, so bili od Zavoda in prek spletne strani DURS-a pozvani k prijavi subvencije za samozaposlitev v dohodninsko napoved in zanje Zavod DURS-u ni posredoval nobenih dodatnih seznamov.

    O morebitnih dodatnih aktivnostih, povezanih s to temo, bosta Zavod in DURS sproti obveščala javnost.

    Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.