Mojazaposlitev.si je odslej Optius.com!

Spletni zaposlitveni portal mojazaposlitev.si ima novo ime in novo podobo!

Ekipa Moje zaposlitve je že skoraj 10 let eden izmed ključnih povezovalcev na trgu dela med delodajalci in iskalci zaposlitve. Zakaj je bil ravno sedaj pravi čas za preobrazbo in kakšne prednosti ter novosti za delodajalce in iskalce zaposlitve ta prinaša, pojasnjuje lastnica portala in direktorica podjetja Saša Boštjančič. In ob tem poudarja, da je ime novo, strokovna ekipa in predanost delu pa ostajata nespremenjeni. 

Sasa Bostjancic intervju

Saša Boštjančič, direktorica portala Optius.com

1. Kaj je Optius?
Optius je karierni portal, usmerjen v nove čase. Zasledujemo vizijo in udejanjamo našo vlogo strokovnega in sodobnega povezovalca med iskalci zaposlitve in delodajalci. To pa lahko dosežemo le z optimalnim razumevanjem trendov, ki so danes na trgu dela izjemno dinamični.
Optius je tako odgovor na spremenjene pogoje na trgu dela ter naša želja, da optimalno pomagamo tako iskalcem zaposlitve, kakor tudi podjetjem.

2. Od kod ideja za novo ime?
Idej je bilo kar nekaj. Želeli smo, da ima novo ime pozitivno konotacijo, da je kratko, enostavno in da si ga ljudje lahko hitro zapomnijo. Zmagalo je ime Optius, v katerem se skrivajo optimalni uspeh, optimizem, optimalnost in druge pozitivne besede. Izboru imena smo posvetili veliko časa, tudi zato, ker želimo z njim izraziti našo edinstvenost, dodano vrednost, ki jo dnevno prinašamo z našim delom tako delodajalcem kot tudi iskalcem zaposlitve. Hkrati pa ime odraža veter sprememb, ki ga narekujejo digitalizacija in spremljajoči dejavniki na trgu dela.

3. Zakaj je bil ravno sedaj pravi trenutek za preobrazbo?
Ideja za novo preobrazbo je tlela že nekaj časa. Portal mojazaposlitev.si je nastal leta 2010, v času globoke svetovne recesije, kjer je bila ponudba iskalcev zaposlitve na trgu dela velika, služb pa za vse premalo … in smo preživeli.
Danes je ravno obratno, Slovenija in večina razvitih držav trenutno beleži odlično gospodarsko rast, tako delavcev že danes v Sloveniji in tudi globalno kronično primanjkuje. Delodajalci medsebojno tekmujejo za kader in zmagala bodo tista podjetja, ki so ozavestila, da je potrebno za svoje zaposlene dobro skrbeti. Zato tudi veliko pozornosti namenjajo razvoju svoje blagovne znamke in dvigu ugleda svojega podjetja kot zaželenega delodajalca.
Tako je bil sedaj idealen čas, da skladno z vsemi spremembami, tudi sami nadgradimo naš karierni portal. Naše delo se korenito spreminja, če smo včasih »le objavljali« oglase, smo se danes znašli v svetovalni vlogi, ki stranki na različne načine pomaga do pravih sodelavcev.

4. Portal mojazaposlitev.si je bil uporabnikom prijazen, varen, za uporabo enostaven portal. Bo torej to ostala tudi vizija portala Optius?
Seveda. Za to smo si prizadevali že od vsega začetka. Želeli smo, da je Optius še prijaznejši in hitrejši, predvsem pa bolj intuitiven. Želimo, da bi ga uporabljali vsi, ki iščejo dobro zaposlitev, pa tudi že zaposleni, ki se nočejo nikjer registrirati ali shraniti svojih podatkov. Iskalcem z vpisom v Bazo CV-jev namreč sam portal omogoča tudi anonimost, kar je ključno za tiste, ki se ne želijo razkriti vsem delodajalcem. Tudi Optius torej sledi načelu zasebnosti. 

Podjetjem pa Optius dodatno omogoča še več svobode pri uporabi portala, kot ključnega orodja za iskanje novih sodelavcev.

5. Kaj bi izpostavili kot glavne prednosti novega portala Optius?
Pred nadgradnjo portala smo najprej preučili trende s področja HRM (vodenja človeških virov) in jih smisleno nadgradili ter vpeljali v nov sistem. Spremenili smo ga oblikovno, sledili načelom uporabniške izkušnje in ga prilagodili za lažjo, bolj intuitivno uporabo. Poleg varnosti in varovanja podatkov, katerim namenjamo posebno pozornost, si prizadevamo, da je portal za uporabnike predvsem učinkovit, tako da jim nudi prave in pregledne informacije na enem mestu. Na ta način ima iskalec zaposlitve v svojem uporabniškem računu celovit pregled nad svojimi aktivnostmi pri iskanju (nove zaposlitve) – npr. pregled nad prijavami na oglase.

6. Kaj pa ekipa, ki se je vsa ta leta trudila za iskalce zaposlitev, ostaja enaka?
Tekom vseh teh let se je naša ekipa počasi, a vztrajno večala. Trenutno nas je že osem. Ostajamo zagnani, strokovni, predvsem pa zorimo. Najbolj pomembno pa ostaja, da radi delamo z ljudmi in za ljudi. Vsak dan tako uresničujemo naš smisel »Spreminjamo življenja na bolje«.

7. Pod okriljem Optiusa bo marca zaživel prvi on-line karierni sejem. Nam lahko izdate kaj več o tem?
Drži. 14. marca se bo v Sloveniji odvil prvi on-line karierni sejem. Veseli smo, da so nas pri ideji podprli Zavod RS za zaposlovanje, Sklad kadri RS in drugi, ki so prepoznali priložnost inovativnih pristopov pri iskanju novih sodelavcev.
Sejem bo potekal 1 dan in se bo odvijal na spletni platformi, ki je dostopna z vsemi napravami, tudi telefoni. Podjetja že pridno dodajamo na sejemski prostor. Delodajalci se bodo predstavili s svojimi virtualnimi razstavnimi mesti, v živo klepetali z obiskovalci sejma, se povezovali in pridobili njihove življenjepise. Poleg tega je sejem odlična priložnost za dvig prepoznavnosti podjetij in t.i. employer brandinga (trženja delodajalca), ki postaja ključen pri pridobivanju ustreznih novih sodelavcev.

8. Komu je on-line karierni sejem namenjen, kako lahko sodeluješ in ali je udeležba anonimna?
Sejem je namenjen vsem iskalcem zaposlitve, ki bi se radi aktivno vključili v iskanje (nove) zaposlitve ali pa le pregledali ponudbo in pridobili dodatne informacije pri delodajalcih. Prvič bodo na sejmu dobili priložnost tudi tisti, ki jim pravimo pasivni iskalci zaposlitve, saj sejem zagotavlja anonimnost. Tako lahko obiskovalec obišče in deli svoje informacije le z delodajalcem po svojem izboru.
Sodelovanje na sejmu je zares enostavno. Prijaviš se, ustvariš svoj profil in vneseš življenjepis. Na sejmu se predstavljaš s svojim izbranim vzdevkom. Z delodajalcem lahko tudi v živo poklepetaš.
Kot sem že omenila, bo sejem dostopen na vseh napravah, tako da ga lahko obiščete tudi preko svojega pametnega telefona. Tako zares ne bo več izgovora, da si ne morete ogledati ponudbe in poiskati zaposlitve, ki vam ustreza.

Optius logo

 

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.