Katera slovenska podjetja so najbolj družbeno odgovorna?

Prejšnji teden so bile v Mariboru že tretje leto podeljene Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2011. IRDO, Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi sta pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka in v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno–interesnimi organizacijami, razglasila prejemnike Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2011.

V kategoriji »podjetja« so nagrado HORUS 2011 prejeli: med majhnimi podjetji Lotrič laboratorij za meroslovje, d.o.o., med srednje velikimi podjetji Mariborski vodovod, javno podjetje d.d. in med velikimi podjetji BTC d.d. V kategoriji »zavodi« je nagrado HORUS 2011 prejel Zavod Naprej – zavod za varstvo, rehabilitacijo in kvaliteto življenja po poškodbi glave.

V okviru nagrade HORUS so bila na prireditvi podeljena tudi različna posebna priznanja. Posebno priznanje sta tako prejeli tudi novinarki Jana Petkovšek Štakul in Barbara Pavlin, splošno posebno priznanje pa Društvo Ekologi brez meja in Tomo Križnar.

Nagrada HORUS je bila letos sicer podeljena že tretjič, z razpisom pa želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij k družbeni odgovornosti.

Vir: Horus

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.