Prosta delovna mesta v kraju Cerklje na Gorenjskem

Cerklje na Gorenjskem so naselje v istoimenski občini, ki leži ob potoku Reka pod Krvavcem. Občina je del gorenjske statistične regije in meri 78 kvadratnih kilometrov ter se med slovenskimi občinami po površini uvršča na 86. mesto. Naselje se ponaša z zelo ugodno lego na prehodu iz Ljubljanske kotline v visokogorski svet Kamniško-Savinjskih Alp.

Sredi leta 2019 je imela občina približno 7710 prebivalcev. Število tistih, ki so se iz te občine odselili, je bilo nižje od števila tistih, ki so se vanjo priselili. To potrjuje, da regija omogoča ugodne življenjske razmere, vabljiva pa so tudi različna prosta delovna mesta v Cerkljah na Gorenjskem.

Povprečna starost prebivalcev je nižja od povprečne starosti prebivalcev Slovenije in znaša 41,3 leta. Podatek kaže na to, da občina ponuja primerne pogoje za mlade družine, ki si tam rade ustvarijo svoj dom. Dobra novica za slednje je tudi to, da v občini delujejo štirje vrtci, ki jih je leta 2019 obiskovalo 333 otrok.

Spodbuden je še podatek, da je v občini 71 % zaposlenih ali samozaposlenih oseb, kar je več, kot znaša slovensko povprečje (66 %). Tudi povprečna mesečna plača na osebo je v bruto znesku za približno 33 % višja od letnega povprečja mesečnih plač v Sloveniji. Občina poleg tega omogoča različne spodbude za podjetništvo in inovativnost za mikro, mala in srednja podjetja, ki so usmerjene predvsem v zagotavljanje razpoložljivih prostorov za podjetniške začetnike (kot so npr. inkubatorji in možnosti za coworking), ki lahko kasneje ustvarjajo prosta delovna mesta v Cerkljah na Gorenjskem.

Vabljive plače in različne spodbude za podjetnike tako predstavljajo še dodatno motivacijo za iskanje zaposlitve oziroma selitev v občino, če še niste odločeni, kje bi si ustvarili svoj dom. Poleg tega okoliška narava ponuja številne kolesarske in pohodniške poti ter mirno zavetje stran od mestnega hrupa. Vseeno se lahko že v manj kot 30 minutah pripeljete do glavnega mesta, ki ponuja številne možnosti za zaposlitev, če prosta delovna mesta v Cerkljah na Gorenjskem niso po vašem okusu. Še vedno lahko iščete širše, prosta delovna mesta na gorenjskem.

Številni prebivalci so zaposleni tudi v Kranju, ki je oddaljen približno 20 minut vožnje. Kombinacija narave in bližine večjih mest je popolna za vse, ki niste prepričani, da bi vam odgovarjalo življenje v »betonski džungli«, hkrati pa bi kljub temu radi uživali v vseh prednostih, ki jih ponujajo mestna središča.

Prosta delovna mesta v Cerkljah na Gorenjskem pogosto zajemajo delo v turizmu, predvsem zaradi bližine smučarskega središča Krvavec in okoliških turističnih krajev. Možna je zaposlitev v različnih hotelih v dolini ali v sklopu smučarskega letovišča, kjer pogosto potrebujejo kuharje, pomoč v strežbi ipd. Prav tako bližina letališča Jožeta Pučnika z obrtno cono »Aeropolis« predstavlja pomemben povezovalni člen med gospodarstvom in občino ter omogoča zaposlitev za različne kadre.

Na kariernem portalu Optius redno spremljamo ponudbo prostih delovnih mest v Cerkljah na Gorenjskem. Če želite zamenjati trenutno zaposlitev ali se podati na novo karierno pot, lahko že danes naredite prvi korak in preverite našo ponudbo. Ne spreglejte tudi druge ponudbe: zaposlitev gorenjska.

V primeru, da na seznamu trenutno ni prostega delovnega mesta po vaših željah, preverite še možnosti zaposlitve v manj kot 15 kilometrov oddaljenem Kranju. Kdo ve, morda pa ravno tam najdete popolno delovno mesto zase!