Odnosi s sodelavci – zakaj se je dobro razumeti z njimi

Večina ljudi, več časa preživi na svojem delovnem mestu, s svojimi sodelavci, kot s svojo družino. Zato, je pomembno, da s sodelavci zgradimo dobre medosebne odnose, saj imajo ti pozitiven vpliv tako na organizacijo kot na posameznike.

Timsko delo je temelj za uspešno poslovanje. In sestavljanje ekipe, ki vodi do uspeha, je odvisno od sposobnosti kadrovske službe, da prepozna in zaposli kakovostne kandidate, ki lahko razvijejo močne odnose znotraj podjetja. 

odnosi s sodelavci

Glavne štiri prednosti dobrih odnosov med sodelavci:

  • Izboljšano timsko delo: Ljudje, ki se dobro poznajo, se dobro počutijo skupaj in so zato boljši pri timskem sodelovanju pri projektih - saj skupaj ustvarijo bolj inovativne in učinkovite rezultate. 
  • Izboljšano splošno počutje v podjetju in zmanjšamo raven stresa na delovnem mestu: razvoj dobrega odnosa med sodelavci pomaga pri dobrem razpoloženju na delovnem mestu in posledično k večji učinkovitosti pri delu. Prav tako pa pomaga pri lažjem premagovanju stresnih situacij.
  • Povečanje pripadnosti podjetju: zaposleni, ki se v podjetju dobro razumejo s svojimi sodelavci postanejo bolj pripadni podjetju. Prijateljski odnos med sodelavci pomaga pri premagovanju težkih opravil in povečuje nivo pozitivne energije na delovnem mestu, kar je dobro za podjetje in zaposlene. Zaposleni imajo namreč možnost delati v pozitivnem delovnem okolju, delodajalci pa ohranijo zaposlene, ki pomagajo pri rasti podjetja.
  • Povečana produktivnost: zaposleni, ki so med seboj povezani se bodo trudili, da bodo ohranili svoj položaj v podjetju in bodo lažje opravljali svoje delovne naloge.

Na našem zaposlitvenem portalu imamo trenutno tudi nekaj aktualnih delovnih mest, kjer je prisotno timsko delo. 

Pripravila: Kristina Zalaznik
Vir: www.industrialpersonnel.co.uk/www.racunovodski-servis-zeus.si/