Kombinirana oblika življenjepisa

Kombinirana oblika življenjepisa združuje elemente tako kronološkega kot funkcionalnega CV-ja, kar posledično pomeni, da je tudi nekoliko daljši od ostalih oblik. Z njim poudarimo naše veščine, ki se zdijo pomembne za novo delovno mesto, ki je lahko z istega ali povsem novega kariernega področja. Obenem pa vse kompetence podkrepimo kar z delovno zgodovino in dosežki po kronološkem zaporedju.

Kombinirani življenjepis torej uporabite, če:

  • ste konstantno napredovali na svoji karierni poti, napredek pa lahko podkrepite s številnimi dosežki;
  • želite izpostaviti tako svoje prednosti in kompetence kot tudi svoje izkušnje;
  • ste starejši iskalec nove zaposlitve s številnimi konkretnimi izkušnjami in dosežki, ki jih želite predstaviti.

Oblika kombiniranega življenjepisa

Za pripravo kombiniranega CV-ja si je potrebno vzeti nekoliko več časa in tudi dobro pripraviti vsebino, da je pregledna in je jasno vidna rdeča nit vaše karierne poti in bistvenih dosežkov, ki jih posameznemu delodajalcu želite izpostaviti.

Pričnete s prestavitvijo vaše vizije, kaj si na svoji karierni poti želite doseči in kje se vidite v prihodnosti. Nato navedite nekaj bistvenih funkcij, za katere lahko navedete dejanske izkušnje in tudi na kratko omenite, kje ste jih pridobili. Nato sledi del, kjer navedete doseženo izobrazbo in po kronološkem zaporedju zapišete vašo zgodovino dosedanjih zaposlitev. Zaključite lahko s kratkim povzetkom bistvenih lastnosti in izkušenj, ki so pomembne za specifično delovno mesto, lahko pa tu storite tudi v samem uvodu ob zapisani viziji. Če so vaše izkušnje več kot primerne in predstavljajo vašo bistveno prednost pred konkurenco, potem svetujemo, da ta povzetek zapišete že na začetku.

Osebni podatki - dobro izpostavljeni, vendar naj ne zasedajo preveč dragocenega prostora na sprednji strani. Kontaktni podatki naj bodo jasni in predvsem pravilni!

Osebna vizija in karierni cilj (in/ali kratek povzetek bistvenih izkušenj in prednosti)- kratka, domiselno oblikovana izjava, ki naj bo prilagojena posameznemu delovnem mestu. Izkoristite teh nekaj stavkov, da predstavite svojo vizijo in načrte za prihodnost vaše karierne poti. Če se vam zdi, da imate konkretne izkušnje, ki bodo potencialnega novega delodajalca še posebej zanimale in prepričali – dodajte kratek povzetek nabranih izkušenj že k uvodu.

Funkcijski profil – temelji na seznamu zahtev in pričakovanj v opisu prostega delovnega mesta. Najprej dobro premislite, kaj vse lahko pretvorite kot primerne sposobnosti za posamezno funkcijo, ovrednotite svoje kompetence in jih navedite po pomembnosti – začnete z bolj pomembnimi oz. tistimi, za katere menite da imate najmočnejše argumente, zakaj ste primerni za to delovno mesto, proti manj pomembnim. Ne pozabite dopisati tudi natančne dokaze o tem, kako ste posamezno spretnost razvili in kako ste jo tudi uspešno uporabili v praksi, v vsakdanjem življenju, na začasnem delu ...

Dosežena izobrazba in zgodovina dosedanjih zaposlitev – čim bolj na kratko navedite doseženo izobrazbo, nato pa v kronološkem zaporedju predstavite vašo karierno zgodovino pri posameznem delodajalcu. Večji poudarek in s tem daljši opis posvečajte le tam, kjer so izkušnje pomembne za zasedbo novega delovnega mesta, ostale le na hitro omenite, sicer bo vaš CV predolg.

Zaključek - če v uvodu niste navedli povzetka, lahko zaključite s kratko obnovo pomembnih dosežkov, znanj in izkušenj, ki ste jih pridobili in so relevantna za novo delovno mesto, za katerega se potegujete. Navedite interese, ki jih vidite z zasedbo tega delovnega mesta in dodajte tudi dve referenci / priporočili.

PRIMERI Kombiniranega ŽIVLJENJEPISA

Primerov kot tudi oblik kombiniranega CV-ja je veliko, saj samo zaporedje kot tudi elementi niso obvezni in točno določeni.

Tukaj vam tako podajamo enega izmed mnogih primerov, ki ga lahko naložite in uporabite kot svojo obliko ali pa vam je le v pomoč pri sestavljanju povsem svojega unikatnega CV-ja.

kombinirani CV1

Kronoloski-CV-obrazec-s-polji.docx

Kombinirani-CV-primer.docx

Kratka navodila in priporočila, kako izpolniti  primer-CV-ja-s-praznimi-polji.docx:

  • CV izpolnite tako, da le kliknete na sivo polje in že lahko pričnete s pisanjem vsebine.
  • Bodite pozorni, da ste izpolnili vsa polja, saj nočete delodajalcu poslati življenjepisa, kjer je še kakšno neizpolnjeno polje, kjer piše [Klikni in vpiši ...].
  • Če je polj preveč, jih preprosto označite in zbrišete, če vam katero polje zmanjka, pa le kopirate že vneseno polje in spodaj prilepite.
  • Priporočamo, da si naložite oba primera CV-ja, tako že izpolnjenega kot tega s praznimi polji, tako da si boste lahko s že izpolnjenim primerom pomagali, kaj vpisati v posamezno polje.

Naj Vaš življenjepis dela za Vas!

Ne pozabite CV-ja naložiti tudi na portal optius.com, saj:

  • vam pripravljen e-življenjepis omogoča enostavno in takojšnjo prijavo na zaposlitvene oglase tako na portalu kot na mobilni verziji z le nekaj kliki;
  • svojemu življenjepisu določite aktiven status in lahko se zgodi, da delo najde vas, saj ga tako lahko delodajalci opazijo v bazi, po kateri iščejo ustrezen kader in vas povabijo na zaposlitveni intervju.
list 7