Kako narediti dober (prvi) vtis?

Prvi vtis je zelo pomemben in lahko veliko prispeva h končni odločitvi. Da bi na delodajalca delovali pozitivno, morate upoštevati nekaj osnovnih pravil.

1. Bodite spočiti in naspani

Pred intervjujem organizirajte svoj čas tako, da se lahko nanj pripravite in s tem zmanjšate možnost nepotrebnega stresa.

2. Z nasmehom, prijaznim obrazom in s prijetnim stiskom rok

S sogovornikom vzpostavite kontakt z očmi, saj boste tako delovali samozavestno in iskreno. Ko vam sogovornik ponudi roko, jo stisnite vendar ne premočno ali premilo. Pozdravite ga z imenom in priimkom.  

3. Primerno se oblecite

Pomembno je, da ste urejeni in da se počutite udobno. Obleka naj bo primerna za delovno mesto, za katerega kandidirate.  

4. Ne prezgodnji, ne prepozni

Na intervju pridite deset minut pred dogovorjeno uro. Ni hujšega, kot da že na prvi intervju zamudite. Zato se raje že prej točno pozanimajte, kje se nahaja podjetje, do katerega morate priti in v čas vožnje vključite morebitne zastoje na cesti.

5. Bodite vnaprej pripravljeni

S seboj prinesite izvod življenjepisa in ostalih prilog (priporočila, fotokopije opravljenih seminarjev, tečajev, člankov, ki ste jih napisali ipd.). Zelo nerodno bi bilo, da bi vam delodajalec postavil vprašanje o podatku iz življenjepisa, vi pa se ne bi spomnili, kaj ste napisali.

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.