Optius knjižni klub

Znotraj Optius HR kluba smo se odločili razviti in uresničiti novo zanimivo pobudo s strani že obstoječih članov – Optius Knjižni klub. Ta projekt, ki bo potekal kot nadgradnja in dopolnitev našega obstoječega HR kluba, predstavlja navdihujočo priložnost za člane, da se še tesneje povežejo, izmenjajo ideje ter pridobijo dragocena znanja in vpoglede, obogatene s čarom strokovne literature s področja človeških odnosov, kot tudi širše.

Projekt knjižnega kluba se bo izvajal kot dopolnitev naših rednih srečanj in aktivnosti v okviru našega Optius HR kluba. Je odlična priložnost za povezovanje s somišljeniki, ki cenijo moč literature in njeno uporabnost tudi v poslovnem svetu. Skozi ta projekt izpopolnjujemo svoje sposobnosti komunikacije, kritičnega razmišljanja ter razumevanja najnovejših HR trendov in izzivov na področju kadrovskega upravljanja.

Vsi tisti, ki bi si skupaj z nami želeli popotovanj v svet dodatnega izobraževanja, vabljeni, da se nam pridružite.

Članarine ni.

gumb vclani se v HR knjizni klub


25.1.2024: USTANOVITEV PRVEGA HR KNJIŽNEGA KLUBA

Na prvem letošnjem srečanju našega Optius HR Kluba smo tudi »premierno« predstavili aktivnosti HR knjižnega kluba. Veseli nas, da je bila ideja odlično sprejeta in že napovedujemo branje prve knjige in debate. Idej, kaj vse bomo še počeli, je res veliko.

Za uvodno tematiko smo člani izbrali gradiva s področja osebne rasti, saj gre pri vseh odnosih za kulturo vedenja. Izbirali smo med naslednjimi knjigami:

1. Dr. Robert B. Cialdini, VPLIVANJE - Psihologija prepričevanja

2. Daniel Coyle, SKRIVNOST SODELOVANJA – Kako delujejo zelo uspešne skupine

3. Simon Sinek, ZAČNI Z ZAKAJ – Kako nas véliki voditelji navdihujejo k delovanju

V tesnem izidu je bila izglasovana knjiga Skrivnost sodelovanja, avtorja Daniela Coyla, ki je bila razglašena za najboljšo poslovno knjigo leta 2023. Člani knjižnega kluba jo bomo prebrali do naslednjega srečanja v maju. Le-to se bo odvilo v okviru strokovne ekskurzije z obiskom treh podjetij na Dolenjskem. Tam bo potekala prva uradna diskusija in izmenjava mnenj, pod mentorstvom ljubiteljice leposlovnih knjig in kadrovice Petre Ljubič iz NUK-a. 

Skrivnost sodelovanja IMG 369526e584beb9e0a06d0575ab7e3768 VIMG 243157f43a7edfe7932883a5b7d85b96 V