HR klub april 2022: Dobro duševno zdravje na delovnem mestu je ključnega pomena

Naše prvo srečanje v živo Optius-mojazaposlitev HR Kluba je bilo čista 10ka 😊
Tokrat z g. Tomaž Ovsenik.

'' Vesela in ponosna sem, da z našim Optius HR Klubom dosegamo svoj namen, to je povezovanje vas HR strokovnjakov, deljenje osebnih izkušenj in izzivov s katerimi se vsak dan soočate na svojem delovnem mestu. Med udeleženci se je na srečanju ustvarila globlja vez in zaupanje, kar je pripomoglo k sproščenemu pogovoru in deljenju čisto osebnih izkušenj.

Iskreno, pristno in zaupljivo smo se dotaknili tega kdo sem, kakšna je moja vloga, poslanstvo kot HR strokovnjaka in kaj jaz lahko naredim in tudi česa jaz ne (z)morem.

Zaznati je, da zaradi pomanjkanja pravega kadra na trgu dela, le-to, v mnogih podjetjih, žal postaja vse večje breme in odgovornost samo tistih, ki ste zadolženi za iskanje novih sodelavcev. Na trgu se trenutno odvija hudo pomanjkanje ustreznega kadra. V kolikor se prepoznate v zgornjem stavku, naj vas potolažim, da za situacijo na trgu dela niste krivi vi osebno, temveč je problematiko potrebno razumeti širše (demografske spremembe, nizka brezposelnost, slabi delovni pogoji, neskladje med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela, gospodarska rast,… ).

Namen povezovanja in druženja v HR klubu je predvsem in tudi to, da začutimo in se zavemo, da imamo v osnovi vsi podobne težave ali izzive, ki jih s skupnimi močmi lažje razumemo, rešimo, predvsem pa to, da vemo da nismo sami, ko potrebujemo (po)moč.''

Saša Boštjančič, direktorica

druzenje hr optius klub april 2022