Odvisnost od odnosov na delovnem mestu

Odvisnost od odnosov je težje detektirati, kajti, tudi v na videz povprečnih odnosih med dvema ali več ljudmi, pogosto tudi na delovnem mestu, se skrivajo različne oblike prikritih odvisnosti. Kaj to pomeni?

Posamezniki se v odnosu zapletajo v neresnične trditve, okoli po kolektivu govorijo v škodo druge osebe, se pravi sodelavca, opravljajo ga in iščejo uteho v pozornosti in zanimanju za te govorice pri drugih sodelavcih. S tem na podzavesten način dotični zaposleni nadzira odnos ter se postavlja v pozicijo moči nad sodelavcem, ki ga črti in blati. Če se mu na primer sodelavec, ki ga opravlja, upre in ga postavi pred dejstvo, da mu ne dovoli več grdo govoriti okoli, bo obrambni mehanizem najbolj pogosto zanikanje ali minimaliziranje škode, ki jo je povzročil s škodoželjnimi govoricami.

Odvisni tako potrebuje tega sodelavca, da lahko o njemu grdo govori. Odvisni je v tem primeru napadalec, sodelavec pa žrtev.

Pogosto se na delovnem mestu dogaja, da se hitro vzpostavi določena osebnostna hierarhija med sodelavci, ki so sicer formalno enakovredni. En prevzame iniciativno in je bolj dominanten in mu tako nekaj sodelavcev sledi ter se ravna po njegovih navodilih. Kdor začne razmišljati s svojo glavo, lahko pride do šikaniranj ali opravljanj, kot je prikazano v zgornjem primeru.

Odvisnosti od odnosov v delovnem kolektivu so praviloma prikrite. Ko je žrtev že zelo oslabljena zaradi različnih napadov, šele začne iskati pomoč oziroma se začne upirati. Nekateri zaposleni imajo partnerske odnose doma takšne, da bi jim lahko dali oznako, da so odvisni in pogosto enako "igrajo" tudi na delovnem mestu, saj zdravih odnosov med seboj in drugo osebo tako rekoč ne poznajo. Tako se nezdravi vzorci obnašanja prenašajo od doma na delovno mesto.

Prepoznavanje strupenih odnosov na delovnem mestu, vam lahko pomaga pri kreiranju zdravega jedra vašega tima. S pravočasnim prepoznavanjem zgornjih vedenjskih vzorcev boste poskrbeli za boljše odnose na delovnem mestu, kar posledično prispeva k dvigu produktivnosti in zadovoljstvu na delovnem mestu.

Prispevek pripravila Melita Kuhar, diplomirana socialna delavka in univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja. Izkušena strokovnjakinja, ki vodi Svetovalnico in pomaga posameznikom, parom in podjetjem urejati odnose.