Letno se več delavcev upokoji kot jih vstopa na trg dela – tekma za dobre kadre je tu

Že nekaj let mnogi strokovnjaki poudarjajo, da delavcev zmanjkuje, v tem trenutku pa bi lahko rekli, da gre že za rdeči alarm - zakaj ga nihče ne opazi?

Letos je zima pokazala pravi obraz in svoje zobe. Končno prvi žarki sonca in sneg se topi. Če ste spremljali novice, ste najbrž ujeli, da pomlad žal lahko prinese tudi poplave in z njimi rdeči alarm. In nekako smo pripravljeni, a upamo, da se vendarle ne zgodi.

Dogajanje v naravi lahko primerjamo tudi z dogajanjem na trgu dela. Primanjkljaj delavcev, rdeči alarm - zakaj ga nihče ne opazi?

 

Konec krize, premalo delovne sile

Gospodarske rasti smo seveda vsi veseli, saj so podjetja začela zaposlovati in trenutno imamo že manj kot šest odstotno brezposelnost, takšna je bila pred gospodarsko krizo. Kje je treba začeti? Kdo bi moral najprej uvesti spremembe, ne pa le razmišljati o tem? Šole! Dejstvo je, da je med šolskim sistemom in povpraševanjem po kadru na trgu dela veliko neskladje. Stanje bo vedno težje tudi zato, ker na trg dela vstopajo številno šibkejše generacije mladih. Raziskave kažejo, da se vsako leto 10 tisoč ljudi več upokoji kot prvič vstopi na trg dela.

Nam delodajalcem v tem trenutku ni lahko. Delavcev je vedno manj, v določenih poklicih je stanje že nekaj časa alarmantno. V boljši koži so sedaj tisti delavci, ki lahko službo hitro zamenjajo ali pa si v obstoječi, če se v njej dobro počutijo, izpogajajo višjo plačo. Klima v podjetju je namreč izredno pomembna, pa ne le tista, ki zrači prostore, ampak predvsem odnosi med zaposlenimi, komunikacija med njimi in vodstvom, vrednote, ki jih zagovarjajo in živijo, vizija, ki zagotavlja obstoj in sama kultura podjetja.

Vse se začne že pri zaposlitvenem oglasu

Čeprav so najboljši »oglas« zaposleni v podjetju, je zelo pomembno, kje in kdaj boste objavili zaposlitveni oglas. Ne spreglejte tudi časa: postavite kratke roke za prijave (po ZDR-1 so minimalno trije delovni dnevi), po mojih izkušnjah pa je najbolj smiselno določiti petnajst dnevni rok za prijave. Spet se boste vprašali, zakaj. V tem času namreč iskalci zaposlitve opazijo vaš oglas, tudi tisti, ki jim pravimo “pasivni iskalci” – zaposleni, ki jim je v službi sicer dobro, a bi jo na podlagi še boljših pogojev zamenjali. No, nekoliko toliko potrebujejo, da se na podlagi mnogih informacij, ki jih bodo pridobili  morda tudi od vaših zaposlenih, s spletne strani in od drugod, odločijo in prijavijo na vaše razpisano delovno mesto.

bigstock Resume Applying For Jobs 196261696

Čas je res denar

Rada bi opozorila še na eno napako, ki jo delamo delodajalci. Potem, ko se izteče rok za prijave, vodimo predolge selekcijske postopke. V tem vmesnem času namreč lahko dobri in odlični prijavljeni kandidati že pobegnejo drugam – slednji se namreč vedno prijavijo še na druga prosta delovna mesta. Prvi delodajalec, ki v tem kadru prepozna potencial, ga hitro kontaktira in zaposli. Tudi tu velja: kdor prej pride, prej melje!

Zdaj je čas za akcijo, dragi delodajalci - delovne sile primanjkuje, za dober kader pa se delodajalci že pošteno borimo. In še nekaj bi vam rada položila na srce: če se odločate za različna psihološka in druga testiranja, potem to opravite čim prej. In ko boste imeli rezultate, ne razmišljajte predolgo. V času, ki ga boste v tem primeru porabili za čakanje na rezultate, premišljevanje in tehtanje ali je kandidat pravi ali ne, se lahko zgodi, da bo slednji že dobil službo drugje. Konkurenca nikoli ne počiva!

Rdeči alarm je tu! Zato reagirajte premišljeno, trezno in hitro. Čas je res denar in vaša najboljša naložba so vaši že zaposleni in tisti, ki jih iščete.

Napisala: Saša Boštjančič, direktorica zaposlitvenega portala Optius.com

Vir slike: Pexels