6 značilnosti slabe vodje

Raziskave kažejo, da zadovoljstvo zaposlenih na delovnih mestih izhaja iz zadovoljstva v medosebnih odnosih in direktnega upravljanja vodij. Fluktuacija in odhodi iz podjetij so ponavadi posledica slabih odnosov znotraj ekipe in v relaciji vodja zaposleni, manj pa je odhodov zaradi vsebine in vrste dela, ki ga zaposleni opravlja.

Spodaj predstavljamo 6 slabih značilnosti vodij, ki lahko odženejo dobre zaposlene in negativno vplivajo na poslovanje podjetja.

1. Si jemlje zasluge drugih

Dober vodja vedno prevzame odgovornost za (ne) uspešnost svoje ekipe. V kolikor rezultati ne bodo najboljši ali pa bo prišlo do kakšne napake, dober vodja, svojega podrejenega ne bo uporabil za »grešnega kozla«. Slab vodja bo za napake vedno krivil druge, ko pa bo timu šlo dobro, si bo dosežke lastil. Vodja, ki si lasti dosežke, na drugi strani pa za neuspeh krivi člane ekipe negativno vpliva na delovanje in uspešnost delovanja tima. Take ekipe ne delujejo homogeno prav tako pa se več ukvarjajo z skrbjo, da ne bo šlo kaj narobe zaradi skrbi, kako se bo vodja odzval namesto, da bi se ukvarjali z delovnimi nalogami in poslovanjem podjetja.

2. Ne ceni dela podrejenih

Vsak zaposleni, si želi, da ko dobro opravi delo, dobi s strani vodje priznanje in pohvalo. To je ena izmed najbolj učinkovitih in hkrati najcenejših metod, kako vzdrževati motivacijo zaposlenih. Kaže tudi, da spoštuje in ceni delo, ki ga zaposleni za podjetje opravlja, zato ima zaposleni do podjetja tudi večjo pripadnost. V kolikor vodja svojim zaposlim oziroma podrejenim ne pokaže, da ceni njihovo delo, podrejeni čutijo manjšo mero pripadnosti in lojalnosti do podjetja, hkrati pa se pojavi višja stopnja fluktuacije, saj si posameznik želi delati v podjetju, kjer bo njegovo delo priznano in opaženo ter nenazadnje tudi nagrajeno.

 3. Mikro management

Marsikateri posameznik še posebej, ko se prvič znajde v vlogi vodje ima lahko občutek, da delo ne bo ustrezno opravljeno, če sam ne bdi nad vsako še tako majhno nalogo. Strah kakšen bo končni rezultat je prisoten pri vsaki vodji ali nadrejeni osebi, vendar pa dobrega vodjo in slabega vodjo ločimo po tem kako ustrezno delegira delovne naloge sodelavcem, ki so za upravljanje delovnih nalog sposobni. V kolikor zaposleni konsistentno dosegajo zastavljene cilje in ustrezno opravljajo delovne naloge, je ključno, da jim pokaže, da ima nadrejeni v njih zaupanje, saj to krepi kreativnost in motivacijo med zaposlenimi.

  

4. Ima »najljubšega« zaposlenega

Pogosto si nadrejeni med podrejenimi izbere nekoga, s katerim najlažje dela, se najbolj ujame oziroma z drugimi besedami mu je ta zaposleni med ljubšimi. Popolnoma naravno je, da se z nekaterimi ljudmi bolje ujamemo in razumemo, pa vendar se mora vodja še posebej pri svoji ekipi vzdržati pretiranega vzpostavljanja prijateljskih odnosov s posamezniki, saj ostali v ekipi to hitro opazijo in lahko preveč prijateljske odnose smatrajo kot privilegij med vodjo in tem zaposlenim. Če ostali dobijo občutek, da ima nekdo v ekipi posebne privilegije zaradi odnosa z vodjo, lahko to negativno vpliva na motivacijo in zagnanost zaposlenih, saj njihovo delo lahko ostane neopaženo oziroma se delo favoriziranega zaposlenega postavlja v ospredje.

5. Se izogiba »težkim« pogovorom

Težko najdemo vodjo, ki bi uživala v pogovorih kjer se izpostavljajo težke in neprijetne teme, kjer zaposleni izpostavljajo nezadovoljstvo bodisi glede dela, sodelavcev, vodstva ipd. Vendar je za vsakega, ki se poda v vlogo vodje ključno, da je na take situacije pripravljen. Če vodja ni odprt in pripravljen na konstruktivne kritike, zaposleni oziroma podrejeni dobijo občutek, da vodja nima posluha za težave, hkrati pa zgubijo interes do reševanja težav in sočasno se njihova pripadnost do podjetja in zagnanost za delo zmanjšata.

6. Podrejene vodi z ustrahovanjem

Vodja, ki vodi s strahom daje občutek podrejenim, da se morajo za svojo zaposlitev vsak dan znova in znova dokazovati in se bati, da bo njihovo delovno razmerje prekinjeno. Tak vodja rad daje občutek svojim podrejenim, da morajo biti za svojo zaposlitev vsak dan znova hvaležni, hkrati pa se morajo strinjati z idejami vodje, tudi če te niso nujno izvedljive. Vzbujanje strahu pri zaposlenih lahko prinese kratkoročne pozitivne učinke pri izpolnjevanju delovnih nalog, vendar tak učinek hitro zbledi, saj konstanten strah in stres na delovnem mestu vplivata negativno na delovanje zaposlenega in na poslovanje podjetja.

 

 

Ste bili postavljeni v vlogo vodje? Ste vodja in si želite postati še boljši?

Več o tem kako postati in ostati uspešen vodja si lahko prebere v spodnjih prispevkih:

Kako biti uspešen vodja? | Optius.com

Kako biti dober vodja tudi v času dela od doma? | Optius.com

Voditeljstvo za jutri: iz kaj v kako | Optius.com

 

Pripravila: Rebeka Benda Optius.com