50 korakov do nove zaposlitve - 6. del:Bodite profesionalni!

Če strnemo v en stavek celoten 6. del naših korakov: Iskanje zaposlitve naj bo služba s polnim delovnim časom, bolj kot se vam zdi zabaven e-naslov - manj možnosti boste imeli, če se boste z njim prijavili na oglas in seveda, če vas že pokličejo na razgovor je priporočljivo, da se javite.

32. korak: Iskanje zaposlitve naj bo dejansko vaša služba s polnim delovnim časom

Mogoče se vam sliši klišejsko, vendar če ste nezaposleni, je nadvse pomembno, da iskanju nove službe namenite vsaj 6 ur dnevno. Ta čas namenite predvsem izpopolnjevanju vašega CV-ja, iskanje novih delovnih mest kot tudi potencialnih delodajalcev.

33. korak: Ustvarite si profesionalen osebni e-naslov

Elektronski naslovi kot je rad.pijem.pivo@hotmail.com so sicer zabavni, vendar nikakor primerni za pošiljanje vaših prijav delodajalcu. Zato si ustvarite profesionalen elektronski naslov (na internetu boste našli vrsto brezplačnih možnosti kreiranja e-naslova in uporabniškega računa), ki sestoji iz vašega imena in priimka. Obenem ustvarite tudi uraden podpis, ki vsebuje vaš naslov, telefonsko številko in povezave do morebitne publikacije (blog, osebna spletna stran, linkedin) ali če ste na voljo tudi preko katerega od drugih možnosti (skype, gtalk). Pozor – če ste še vedno zaposleni, nikar ne pošiljajte prijav iz službenega maila (ne boste verjeli, se jih kar najde nekaj, ki to počnejo).

34. korak: Bodite odzivni in kar se da vedno na voljo

Poskrbite, da ste vedno dosegljivi na telefonski številki, ki ste jo zapisali ob vaši prijavi, ali vsaj vklopljeno tajnico v primerih, ko ste nedosegljivi. Prav tako redno spremljajte vašo elektronsko pošto.

NADALJEVANJE - 7 DEL

Vir: the guardian

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.