S programom "Zaposli me plus" do novih zaposlitev

Zavod RS za zaposlovanje je na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo »Zaposli me plus«. Namen programa Zaposli me plus je zaposliti 1000 brezposelnih oseb.

Povabilo Zaposli me plus je podoben javnemu povabilu Zaposli me, ki ga je Zavod do sedaj objavil že štirikrat, razlikuje se predvsem po spremenjenih ciljnih skupinah, predvidenih za vključitev.

Na zavodu za zaposlovanje bodo s pomočjo tega programa zaposlili 1000 brezposelnih oseb, od tega 55 % žensk, pomembno pa je, da bodo delodajalci, ki bodo prejeli subvencijo v višini  5.000 evrov oz. sorazmerno manj za zaposlitev invalida, ohranili vsaj 30 % zaposlitev še leto dni po izteku subvencioniranja.

Za subvencionirane zaposlitve je na voljo  5 mio EUR, od tega 85 % teh sredstev prispeva Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, preostali del sredstev pa je zagotovljenih iz proračuna RS.

Subvencijo  bodo lahko pridobili delodajalci, ki bodo zaposlili  brezposelne osebe, ki so:

invalidi oz. osebe, katerih invalidnost je priznana po nacionalni zakonodaji,
- so pripadniki etnične manjšine Romov,
- starejše od 50 let in so vsaj 3 mesece prijavljene v evidenci brezposelnih oseb,
- dolgotrajno brezposelne osebe (to pomeni, da so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb vsaj 12 mesecev), oziroma so prijavljene na Zavodu vsaj 6 mesecev in izhajajo iz območij z višjo stopnjo brezposelnosti.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje


Preberite tudi:

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.