Kako do delovne motivacije po dopustu? #konecdopusta

Počasi se bližamo koncu poletja in s tem koncu dopustov. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov kako priti do motivacije za nov zagon pri delu.

Po končanem dopustu ali daljšem premoru je vedno težko priti nazaj na ustaljene tire. Takrat potrebuješ motivacijo, da se pripraviš za prihod na delovno mesto.

Preveri kratek seznam nekaterih običajev, kateri so ti lahko v pomoč za lažji štart. 

Vzpostavi rutino:

S situacijami se lažje soočiš, če si postaviš rutino. Na primer, če se nameravaš zbuditi prej kot običajno med dopustom ali daljšim premorom, si nastavi budilko na zgodnejšo uro že nekaj dni pred pričetkom službe, saj tako svoje telo spodbudiš k rutini. Tako bo bujenje za službo bolj enostavno.

7898

Vir slike: freepik.com

Nauči se nekaj novega:

Vsakodnevno delo lahko postane precej dolgočasno, če se ne počutiš produktivnega in koristnega v tem kar delaš. Ko se pripravljaš na povratek v službo, si napiši seznam stvari, ki te zanimajo in bi se jih rad naučil ali pa katera znanja bi rad izpopolnil. Ob tej misli boš šel na delo motiviran in žejen novega znanja. Če je znanje težje pridobiti znotraj podjetja, se učenja loti samoiniciativno (v lokalni knjižnici, izobraževanje odraslih, itd.) - vsakršno dodatno znanje ti bo vedno le koristilo.

Premagaj ovire:

Prvo ponedeljkovo jutro po končanem dopustu se ti lahko zdi najhujša stvar do sedaj. Trik kako premagati prvi delovni dan po dopustu je, da se čim bolj založiš z delom. Zna biti zelo težko, da se upreš skušnjavi po zelo dolgem odmoru za kosilo ali pa, da se posvetiš Facebook novičkam, vendar poskusi to odmisliti in se raje zakoplji v delo. 

Obleci se priložnostno:

Imaš outfit ob katerim se počutiš samozavestno? Obleci ga za prvi dan službe! Mogoče se ti bo to zdelo smešno, ampak če dobro izgledaš ob prvem dnevu, lahko tvoja produktivnost prekaša meje, ker se boš počutil samozavestnega in zagnanega.

Vprašaj svoje sodelavce:

Pogovor z ljudmi je odličen način za povečanje motivacije po premoru od dela. S sodelavci se lahko ob prvi jutranji kavi na hitro pogovoriš o dogajanju med tvojo odsotnostjo in tako na prijeten način začneš svoj delovni dan. Povprašaj jih o trenutnem dogajanju v službi, je kaj novega, o morebitnih skrbeh, ipd. 

Naredi si seznam:

Seznami so zakon. Pomagajo ti, da tvoje misli ne odplavajo in posledično bo tvoj dan veliko bolj organiziran. Začnite s seznamom opravil za tekoči dan, nato pa seznam večjih nalog za teden, mesec itd. Kratkoročni seznami ti bodo pomagali, da tvoj dan steče kot za šalo, dolgoročni pa, da ne obstaneš.Vir: theundercoverrecruiter.com

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.