Zavod v času stavke zagotavlja minimum delovnega procesa

Zavod RS za zaposlovanje zaradi stavke javnih uslužbencev opravlja le glavna dela, ki pomenijo zagotavljanje pravic vseh uporabnikov Zavodovih storitev.

Stavka se je začela v ponedeljek 27.9.2010. V sklepu o začetku stavke je zapisano, da bo skladno s 7. in 8. členom Zakona o stavki zagotovljen minimum delovnega procesa. 7. člen Zakona o stavki določa, da se pravica do stavke lahko uveljavi pod pogojem, da se zagotovi minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi in premoženja ali je nenadomestljiv pogoj za življenje in delo občanov ali drugih organizacij.
V skladu s tem je vodstvo Zavoda pripravilo in nato uskladilo s stavkovnim odborom v Zavodu minimum delovnega procesa, ki mora biti zagotovljen v času stavke na Zavodu:

  • Varovanje rokov (prijava v evidenco brezposelnih oseb, sprejem in objava potreb po delavcih, sprejem in reševanje vlog za denarna nadomestila, izplačila denarnih nadomestil in pogodbenih obveznosti ukrepov aktivne politike zaposlovanja ter vseh ostalih finančnih obveznosti, itd),
  • Osnovno informiranje strank (preko vseh kanalov).

 

Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.