Zaposlitev ali samozaposlitev?

Podjetje Data d.o.o. v Ljubljani organizira posvete na temo samozaposlitve, katerih se lahko udeležite brezplačno. Nanje se morate prej prijaviti, kar lahko naredite na različne načine, trenutno pa lahko izbirate med dvema terminoma v septembru in oktobru.

Organizatorji pravijo, da bo posvet, ki ga bo vodil Siniša Nišavič, finančni in podjetniški svetovalec ter vodja računovodskega servisa v podjetju DATA d.o.o., koristil tistim, ki tehtajo med izbirama zaposlitev ali samozaposlitev, kakor tudi tistim, ki so zaposleni in želijo povečati svoje prihodke. Vsekakor bo zanimiv tudi tistim podjetnikom, ki želijo bolje spoznati oziroma razumeti strukturo prihodkov in odhodkov v s.p. ter strukturo plače zaposlenega. Če pogledamo npr. nek informativni izračun, koliko stane delodajalca vaša plača in koliko dejansko prejmete na svoj TRR. Pri neto plači 1.000 EUR  je strošek delodajalca 1.620 EUR, pri neto plači 2.000 EUR pa je strošek delodajalca 4.000 EUR. Ali ne bi bilo bolje prejeti 4.000 EUR na svoj račun in z zneskom samostojno upravljati? Če bi z vrednostjo 4.000 EUR upravljali sami, bi bila vaša neto plača 2.000 EUR višja za vsaj 700 EUR.

Prednosti samozaposlene osebe so, da sama upravlja s svojim denarjem, torej sama razporeja prispevke za socialno varnost in varčuje za pokojnino, da  lahko ob dohodnini uveljavlja olajšave (stroške) za nakup domačega računalnika, za plačilo najemnine, telefona, ipd. Na seminarju »Zaposlitev ali samozaposlitev« vam bodo odgovorili na vprašanja kot so: Kako deluje sistem zaposlitve v Sloveniji? Kako je sestavljena plača zaposlenega? Koliko dobi od plače država in koliko zaposleni? Koliko stane plača delodajalca? Kaj so prednosti in slabosti zaposlitve oz. samozaposlitve? Kako nadaljevati svojo zaposlitev v obliki statusa s.p. in si povišati neto izplačilo? Kako upravljati s svojim presežnim denarjem za višjo pokojnino?
Okvirni izračun neto plače zaposlenega: primer redne zaposlitve in primer s.p.

Termini za posvete v letu 2010 so: 07.09.2010, 21.09.2010, 12.10.2010 ter 26.10.2010, in sicer od 15h do 17 h. Posveti bodo potekali v Ljubljani na Dunajski cesti 136, prijavite pa se lahko po telefonu na številko 01 6001 530, na elektronski naslov data@data.si ali preko obrazca.

Vir: STA

Kategorije: Novice za iskalce