S Količevo Karton uspešno zaključen 15. Zaposlitveni izziv

Tokratni že 15. Zaposlitveni izziv po vrsti se je uspešno zaključil v sodelovanju s podjetjem Količevo Karton d.o.o., kjer so iskali novega sodelavca za delovno mesto skrbnika procesa skladiščenja.

Količevo Karton d.o.o. je del avstrijske skupine Mayr Melnhof Karton Gmbh, ki je največji proizvajalec premaznih kartonov iz vračljivega papirja ter svežih vlaken tako v evropskem kot svetovnem merilu. 

Potek 15. Zaposlitvenega izziva

S sodelovanjem v Zaposlitvenem izzivu je Količevo Karton želel zaposliti skrbnika procesa skladiščenja.

S pomočjo Območne službe Zavoda Ljubljana je bil izveden postopek izbora in sicer je bilo o projektu obveščenih 154 kandidatov, na uvodno predstavitev pa potem povabljenih 26 ustreznih. V ožjem izboru je bilo 15 oseb, ki so se udeležili Dneva odprtih vrat v podjetju Količevo karton in se tudi vsi preizkusili v reševanju zadana problemske naloge, 8 pa jih je bilo na koncu povabljenih na razgovor, za katere je direktor podjetja Količevo Karton dejal, da vsi sodijo v ožji izbor, ko bodo zaposlovali nove sodelavce. Torej je bil projekt Zaposlitveni izziv ponovno več kot uspešen, podjetje je dobilo veliko kvalitetnih prijav, na koncu pa se je podjetje odločilo na razpisano delovno mesto sprejeti Aleksandra Joviča, univ. dipl. inženirja elektrotehnike, ki je najbolje rešil problemsko nalogo podjetja in pokazal največ znanja s področja procesov skladiščenja tehničnega materiala. 

Dosedanji razultati projekta Zaposlitveni izziv

V doslej izvedenih štirinajstih Zaposlitvenih izzivih se je tako zaposlilo 24 visoko motiviranih in talentiranih brezposelnih, ki so odlično rešili problemske naloge oz. se praktično preizkusili, med njimi tudi 3 invalidne osebe, več brezposelnih oseb pa je dobilo priložnost usposabljanja na delovnem mestu, kar pomeni širjenje zaposlitvenih možnosti teh oseb.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje


Preberite tudi:

Kategorije: Novice za iskalce