Objavljen drugi javni poziv za vpis v register izvajalcev programov priprave na samozaposlitev

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil drugi javni poziv za vpis v register zunanjih izvajalcev. Poziv vsebuje nov sklop programov priprave na samozaposlitev, za katere lahko izvajalci odslej oddajo predloge za vpis v register. Poziv je bil objavljen 12. 10., prijave pa na Zavodu RS za zaposlovanje sprejemajo osem dni od datuma objave.

Drugi javni poziv vsebuje poleg programov iz prvega poziva, to so bili programi institucionalnega usposabljanja (prvi sklop) in programi priprav na preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij – NPK (drugi sklop), še programe priprave na samozaposlitev (nov, tretji sklop programov), ki vključujejo svetovalne intervjuje za presojo kandidatove poslovne ideje in delavnice priprave na samozaposlitev.

Izvajalci lahko na podlagi drugega javnega poziva odslej oddajo predloge za vpis v register za programe institucionalnega usposabljanja in priprav na preverjanje in potrjevanje NPK na območjih, na katerih se kažejo potrebe po teh programih, pa zanje doslej nismo pridobili izvajalcev ter za programe priprave na samozaposlitev, ki se bodo začeli izvajati v letu 2012.

Opravljeni svetovalni intervju in delavnica za samozaposlitev sta eden od pogojev, ki jih morajo izpolnjevati prijavljeni brezposelni in iskalci zaposlitve, katerih zaposlitev je ogrožena, da lahko pridobijo subvencijo za samozaposlitev.

Vir: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.