Kako družbena omrežja lahko vplivajo na mojo zaposlitev?

Ni več dovolj, da skušamo z zanimivim in udarnim CV-jem prepričati delodajalca, sedaj moramo v isti sapi poskrbeti, da ga obenem ne odvrnemo s svojo spletno podobo.

Sodobni kadrovik, ki je na lovu za talenti, mu ne bo zadostovala le vaša prijava na zaposlitev, temveč vas bo preveril tudi preko spleta in tako videl, kje in v kakšnem kontekstu se pojavljate, kakšne imate poslovne sposobnosti mreženja ter nasploh vzel vaš profil z različnih družbenih omrežjih pod drobnogled.

Torej vaše udejstvovanje na različnih družbenih omrežjih vam jo lahko pošteno zagode, lahko pa si ga obrnete sebi v prid in ga uporabite kot odličen pripomoček pri iskanju zaposlitve ter mreženju. Vse več podjetij najprej poskusi poiskati novega sodelavca kar preko družabnih omrežjih z delitvijo objave. Zato je tudi povsem na mestu, da poiščete podjetja, ki so vam zanimiva in pri katerih bi želeli delati ter začnite sledite njihovim profilom.

Tako da nikar ne hitite zapirati svojih profilov, le preuredite jih na način, da boste lahko sproščeno komunicirali s svojimi prijatelji ter se obenem mrežili z vodilnim kadrovikom uspešnega podjetja.

Tukaj pa še nekaj nasvetov za aktivne iskalce zaposlitve, kako se lotiti prenove svoje spletne podobe:

1. Poguglajte se

Vnesite svoje ime in priimek v npr. Google ter preverite, kaj vam bo našlo, tako med vsebinami kot med slikami. Tudi potencialni delodajalec vas bo najprej vpisal v npr. Google, šele nato bo dalje raziskoval profile na različnih družabnih omrežjih.

2. Zbrišite, kar vam ni všeč

Vsi smo kdaj v navalu jeze ali navdušenja objavili kaj, kar nam ni ravno v ponos. Torej, če na svoji časovnici najdete sliko ali objavo kočljive narave, ki bi lahko koga užalila, jo zbrišite. Za v bodoče pa naj velja: namesto da naknadno brišete neprimerne objave, raje že na začetku poskrbite, da se na vašem profilu ne bodo znašle objave, ki vas lahko spravijo v zadrego.

3. Zaprite neaktivne uporabniške račune

V primeru, da imate kreirane uporabniške račune na različnih družbenih omrežjih, je dobro, da tiste, katerih že dlje časa ne uporabljate, zaprete. S tem se izognete možnosti, da bi vas potencialni delodajalec videl kot nekoga, ki mu zanimanje za novosti, kot je na primer tudi nova služba, hitro poide.

4. Preverite svojo profilno sliko …

Vaša profilna slika bo najbrž prva vizualna predstava pri delodajalcu, kjer verjetno ne želite pustiti napačnega vtisa. Ni potrebe, da je uradna slika iz osebne izkaznice, poskrbite predvsem, da bo prijetna in simpatična.

5. … in poimenovanje

Če se vam zdi vaš vzdevek še tako zabaven, si predstavljate bodočega delodajalca, ko npr. odkrije vaš twitter profil @vedno_na_glavo. Če ste aktiven iskalec nove zaposlitve, potem poskušajte poimenovanja po raznih svojih hobijih, internih šal in podobno malce umakniti in preimenovati.

6. Določite omejitve

Vsa družbena omrežja imajo svoj mehanizem, ki omogoča nastavitve zasebnosti. Vsekakor je pametno preveriti možnosti, kako lahko določene slike ali misli deliti le s svojimi prijatelji ne da so javno objavljene in vidne vsakomur. Kaj delite samo s povezanimi in kaj s celim svetom lahko preverite tudi tako, da si neprijavljeni ogledate svoj profil ali pa za to prosite prijatelja, ki ga za čas "testiranja" odstranite iz svoje skupine.

Pri iskanju (boljše) zaposlitve je zelo priporočljivo, da si kar se da najbolje uredite vaš LinkedIn profil, saj delodajalci radi na spletu preverijo aktivnost in sodobnost potencialnega kandidata. Preberite še nasvete kako urediti svoj LinkedIn profil in o pomembnosti mreženja preko LinkedIn profila.

Kategorije: Novice za iskalce