Evropski zaposlitveni dnevi oktobra v Sloveniji

Ne zamudite evropskih zaposlitvenih dni v Mariboru, Novi Gorici in Ljubljani, ki bodo potekali med 19. in 21. oktobrom. Že od leta 2006 so Evropski zaposlitveni dnevi del zgodbe o uspehu EURES omrežja. Njihov namen je ponuditi informacije o življenju in delu v drugih državah članicah EU/EGP ter s tem spodbuditi mobilnost delavcev v Evropi.Več kot 500 različnih dogodkov (seminarjev, zaposlitvenih sejmov, predavanj) v več kot 200 različnih mestih po vsej Evropi.

Slovenija bo od 19. do 21. oktobra 2010 gostila tri EURES svetovalce (iz Belgije, Francije in s Švedske), ki bodo predavali o zaposlitvenih priložnostih v njihovi državi v treh slovenskih mestih: Novi Gorici, Mariboru in Ljubljani. Vsa njihova predavanja bodo v angleškem jeziku.

V Mariboru bodo Evropski zaposlitveni dnevi potekali 19. oktobra 2010 v okviru Mednarodnega dneva na Ekonomsko poslovni fakulteti, Univerze v Mariboru. Poleg zanimivih spremljevalnih dogodkov, bodo EURES svetovalci iz Francije, Švedske in Belgije v popoldanskem času predstavili delovne in življenjske pogoje v njihovi državi .
Pridružite se jim lahko v Predavalnici PA v torek 19.10.2010, od 14:00 do 15:30. Za podrobnejše informacije glede dela v tujini lahko kontaktirate Eures svetovalki iz Maribora: mirica.zver@ess.gov.si ali darja.grauf@ess.gov.si .

V Novi Gorici se bodo Evropski zaposlitveni dnevi odvijali v sredo, 20.10.2010. Če vas zanima življenje, delo ali študij v Evropi jih lahko obiščite od 10:15 do 13:30 ure v prostorih Mestne občine NG, Trg Edvarda Kardelja 1. Za več informacij o programu pišite EURES svetovalki iz Nove Gorice na naslov jana.krusic@ess.gov.si .

V Ljubljani bodo Evropski zaposlitveni dnevi potekali v okviru Študentske arene. Če vas zanimajo zaposlitvene priložnosti ter delovni in življenjski pogoji v Belgiji, Franciji in na Švedskem, ki jih bodo predstavili EURES svetovalci iz omenjenih držav, ste vabljeni v četrek,  21.10.2010, na Gospodarsko razstavišče v predavalnico Srce od 14:00 do 16:00 ure. Za podrobnejše informacije glede dela v tujini lahko kontaktirate Eures svetovalko iz Ljubljane na naslov mateja.grajzar@ess.gov,si.
Več informacij o 11. Študentski areni, kjer bo poleg zanimivih razstavljavcev potekal tudi bogat izobraževalni program, si lahko ogledate na spletnih straneh: http://www.dobimo.se/ .

Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Kategorije: Novice za iskalce