Elektronska prijava na Zavod

Se morate prijaviti na Zavod? Izognite se čakalnim vrstam in ročnemu izpolnjevanju obrazcev, saj vse lahko opravite prek spleta.

V jesenskih mesecih se na Zavod RS za zaposlovanje v večjem številu prijavljajo iskalci, ki so zaključili s šolanjem in iščejo svojo prvo zaposlitev. Gneča na območnih službah Zavoda je zato še nekoliko večja. Čakanju se lahko izognete tako, da se prijavite kar elektronsko, in sicer preko Zavodovih eStoritev Prijava v evidenco brezposelnih oseb (ePrijava) in elektronske oddaje Zahtevka za uveljavljanje pravice do denarnega nadomestila za primer brezposelnosti (eDN).

Elektronski način prijave ima številne prednosti, še posebno za tiste, ki ste vešči dela z internetom. Postopek je enostaven, z njim se izognete vrstam oz. čakanju na uradu za delo, vlogo lahko oddate 24 ur na dan ne glede na uradne ure in poslovni čas Zavoda, izognete se ročnemu izpolnjevanju obrazcev ipd. To pomeni, da brezposelni osebi za prijavo ni potrebno obiskati urada za delo, saj z oddajo vloge v roku 3 delovnih dni po elektronski pošti prejme termin za svetovalni intervju pri svetovalcu zaposlitve in termin za Informativno motivacijski seminar, kjer brezposelne osebe pridobijo poglavitne informacije o iskanju zaposlitve. Na prvem intervjuju brezposelna oseba opravi identifikacijo in podpiše prijavni obrazec in zahtevek za denarno nadomestilo.

Vir: Zavod za zaposlovanje

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.