13. Zaposlitveni izziv z družbo Halcom d. d.

V tokratnem Zaposlitvenem izzivu, ki je že 13. po vrsti, je Halcom na delovno mesto vodje produktnega marketinga zaposlil kandidatko, ki je najbolje rešila problemsko nalogo podjetja. Zmagovalko sta razglasila dr. Marko Valjavec, glavni izvršni direktor Halcoma in dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Zaposlitveni izziv je projekt spodbujanja zaposlovanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih. Poteka s tekmovanjem izbranih kandidatov (brezposelnih in drugih iskalcev zaposlitve, prijavljenih pri Zavodu) z ustrezno izobrazbo in delovnimi izkušnjami glede na prosto delovno mesto, ki ga objavi sodelujoče podjetje. Najboljši med izbranimi kandidati, ki z odličnostjo reši nalogo, dobi priložnost za zaposlitev pri delodajalcu.

Letos je k Zaposlitvenemu izzivu pristopilo podjetje Halcom d.d., ki ponuja rešitve za finančne ustanove že od leta 1992. S poglobljenim znanjem in najsodobnejšimi rešitvami je Halcom postal vodilni ponudnik rešitev za plačilne sisteme v osrednji in jugovzhodni Evropi. Trenutno deluje na desetih trgih, Halcomove rešitve za e-bančništvo pa uporablja več kot 150 tisoč poslovnih uporabnikov. Sedež podjetja je v Ljubljani, zaposluje pa 170 oseb.

Tako je v četrtek, 10. julija, med številčno kunkurenco izbranih kandidatov, od katerih se je v ožji izbor uvrstilo 10 oseb, zmagala Zala Bricelj, univerzitetna diplomirana kulturologinja. Kot nova Halcomova sodelavka bo opravljala naloge vodje produktnega marketinga, saj je po mnenju izborne komisije Halcoma najbolje rešila problemsko nalogo podjetja, povezano s sodobnimi digitalnimi marketinškimi izdelki.

Prvi Zaposlitveni izziv so izpeljali v Si.mobilu, kjer so v svoje delovno okolje sprejeli dva kandidata, ki sta pri njih sedaj zaposlena za nedoločen čas. Kot omenjeni je bil ta že 13. po vrsti in dr. Marko Valjavec, glavni izvršni direktor Halcoma, je pohvalil zavodov inovativni pristop pri iskanju zaposlenih, hkrati pa upa, da se bo zanj odločilo še več podjetij.

Vir: halcom.eu; dnevnik.si


Preberite tudi:

Kategorije: Novice za iskalce