Webinarji - KORONAVIRUS

Na kariernem portalu Optius poizkušamo v izrednem času koronavirusa pomagati po najboljših močeh. Zato pripravljamo za vas niz webinarjev z različnimi nasveti kako ravnati v tem času. Vabljeni, da se nam pridružite in postavite vaša vprašanja, saj bodo webinarji potekali v živo. Lahko pa si boste ogledali posnetke za nazaj.

Navodila za spremljanje webinarjev: Webinarji bodo v živo potekali preko ZOOM aplikacije in se na njih povežete s klikom na spodnji povezavi pri opisu webinarja. Na računalniku se vam bo odprla aplikacija preko spleta in se nam boste lahko pridružili. V okencu za vprašanja, boste lahko napisali svoje vprašanje, na katere bomo odgovorili v živo. Če nas boste spremljali preko tablice ali pametnega telefona, si v trgovini naložite aplikacijo ZOOM in se nam pridružite. Aplikacija je brezplačna.

Webinarji bodo potekli v živo, po koncu pa si boste lahko ogledali posnetke.

WEBINARJI SO BREZPLAČNI!

 *Webinarje lahko spremljate tudi preko vašega mobilnega telefona. Če nas boste spremljali preko pametnih telefonov, si aplikacijo naložite TUKAJ.

PROGRAM

DATUM IN URA

NASLOV WEBINARJA

PREDAVATELJ

VSEBINA

 

 

TOREK

17. 3. 2020 OB 11:00

 

 

Kako organizirati družinsko življenje in delo v času koronavirusa

 

Melita Kuhar

Pogovor vodi Sanda Jerman

Na portalu Optius smo dne 17. 3. 2020 ob 11:00 uri v živo gostili strokovnjakinjo za partnersko in družinsko problematiko ter za vzgojo otrok Melito Kuhar, ki vodi https://www.svetovalnica.si. Svetovala nam je kako v tem času, ko smo se znašli doma organiziramo družinsko življenje, se spopademo s strahovi, poskrbimo, da bodo otroci redno opravljali svoje obveznosti za šolo, ter kako naj okrepimo svoje partnerske in družinske vezi.

 

 gumb ogled posnetka webinarja

SREDA

18. 3. 2020 ob 11:00

Odvetnik Damijan Gregorc svetuje: Pravice in obveznosti zaposlenih in delodajalcev

Odvetnik, Damijan Gregorc

Pogovor vodi Sanda Jerman

Na portalu Optius smo dne 18. 3. 2020 ob 11:00 uri v živo v webinarju gostili odvetnika, Damijana Gregorca. Svetoval nam je, kako ob koronavirusu pravilno ukrepati kot zaposleni oziroma kot delodajalec. Katere pravice imajo zaposleni in kaj so obveznosti ter pravice delodajalca?

 

gumb ogled posnetka webinarja

 

ČETRTEK

19. 3. 2020 ob 11:00

 

Ostanimo FIT doma. Kako lahko poskrbimo za dober imunski sistem v času koronavirusa

 

Simon Virant, profesor športne vzgoje

Pogovor vodi Sanda Jerman

V četrtek, dne 19. 3. 2020 smo gostili g. Simona Viranta, profesorja športne vzgoje. Pogovarjali in »potelovadili« smo na domu. Svetoval nam je, kako lahko za svoj imunski sistem naredimo veliko sami, s pravilno prehrano in gibanjem in lastno pozitivno naravnanostjo.

 

gumb ogled posnetka webinarja

PETEK

20. 3. 2020 ob 12:30

Kako učinkovito izvajati zaposlitvene intervjuje na daljavo?

Katja Katarina Zakrajšek, HR managerka pri Nicelabel

Milko Grebenc, QPC - Quality Production - Customer

Pogovor vodi Sanda Jerman

V petek,  20. 3. 2020 ob 12:30 uri sta bila z nami, s podjetja Nicelabel, HR managerka Katja Katarina Zakrajšek in Milko Grebenc, QPC - Quality Production - Customer. Neslutena kriza, ki jo je po svetu praktično čez noč povzročil novi koronavirus, tako od malih kot od velikih podjetij zahteva čim hitrejše in učinkovitejše prilagajanje na spremembe. Med ključne pojme tega obdobja namreč spadata delo od doma in komunikacija prek spleta. Enako velja za zaposlovanje, ki mora tudi v tem času potekati in si lahko pomagamo s tehnologijo. Prisluhnite nasvetom, kako lahko opravimo učinkovite razgovore na daljavo in kako se učinkovito pripravimo na virtualni razgovor.

gumb ogled posnetka webinarja

TOREK

24. 3. 2020 ob 13:00

 

Kako preživeti epidemijo koronavirusa?

dr. Barbara Šegula Škoberne

Pogovor vodi Sanda Jerman

24. 3. 2020 smo gostili dr. Barbara Šegula Škoberne, psihiatrinjo.  Dr. Šegula Škoberne ima za seboj 2 specializaciji - specializacijo odrasle psihiatrije ter otroške in mladostniške psihiatrije, podiplomski študij iz pedopsihiatrije, ter 15 let delovne dobe v Univerzitetni psihiatrični kliniki v Ljubljani, kjer sem sprva delala na odraslih oddelkih, zadnjih 5 let pa na Enoti za adolescente na Centru za mentalno zdravje. Pred kratkih se je odločila za samostojno pot v zasebni koncesijski ambulanti, kjer dela z odraslimi in mladostniki ter otroci. Oglejte si webinar s koristnimi nasveti, kako se spopasti z epidemijo koronavirusa tudi psihološko ter kako si najlažje pomagamo sami.

gumb ogled posnetka webinarja

SREDA

25. 3. 2020 ob 13:00

Kako izpeljati online onboarding v podjetjih?

Ksenija Hudomalj, HR Business Partner pri A1

Maja Pene, Vodja kadrovske službe PRI AdStar - Digital Agency

 

Pogovor vodi Sanda Jerman

25. 3. 2020 smo gostili ga. Ksenijo Hudomalj, HR Business Partnerko pri A1 in ga. Majo Pene, Vodjo kadrovske službe pri AdStar - Digital Agency. Diskutirali smo o online onboardingih v podjetjih. Podjetja tudi v času izrednega stanja koronavirusa še vedno zaposlujejo in to pomeni tako za podjetja, kakor tudi kandidate, nov izziv pri sprejemanju novega sodelavca v svoje vrste. Kako to izpeljati najbolj učinkovito, predvsem delno preko digitalnih orodij, sta svetovali kadrovski strokovnjakinji. Ga. Maja Pene pa se je pred kratkim znašla kar v dvojni vlogi, kadrovika in novo zaposlene.

gumb ogled posnetka webinarja

 

 *Webinarje lahko spremljate tudi preko vašega mobilnega telefona. Če nas boste spremljali preko pametnih telefonov, si aplikacijo naložite TUKAJ.

Vaše predloge, pohvale ali zamisli nam lahko sporočite info@optius.com.

 

Ostanite zdravi in pazite drug na drugega.
Ekipa Optius