Sodelavec na področju upravljanja terjatev m/ž

 • Datum objave:11. 7. 2019
 • Prijave do:10. 8. 2019
 • Kraj dela: Ljubljana

A.B.S. Factoring d.o.o.

A.B.S. Factoring d.o.o. je od leta 2016 del mednarodne Skupine A.B.S., največje zasebne, od bank in skupin neodvisne, faktorinške skupine v EU. Naša matična družba A.B.S. Global Factoring AG je največji ponudnik celovitih storitev stalnega neregresnega faktoringa v Nemčiji, Skupina A.B.S. je prisotna še v Švici, Avstriji in na Švedskem.  

Usmerjeni smo predvsem v majhna in srednje velika podjetja, katerim ponujamo financiranje prodaje, zaščito pred tveganji neplačila, osebno svetovanje in druge storitve po meri strank. Z več kot 20 letno tradicijo smo najstarejša faktoring družba v Sloveniji, ki uspešno konkurira tudi bankam in bančnim faktorjem. Veseli nas, da smo ponovno postali pomemben ponudnik faktoringa v Sloveniji, več kot ¾ prometa ustvarijo s spremljanjem prodaje slovenskih izvoznikov na trge EU in JV Evrope.  Svojo konkurenčno prednost gradimo na partnerskem odnosu, bančni neodvisnosti, strokovnosti in produktu stalnega neregresnega faktoringa kot glavnega produkta Skupine A.B.S.

Za prihodnja leta smo si postavili ambiciozne, a realne cilje, katere bomo dosegli tudi z novim sodelavcem/sodelavko.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti

A.B.S. Factoring d.o.o. bo jeseni 2019 zaposlil sodelavca/sodelavko, ki se bo lahko še letos pridružil(a) našemu hitro rastočemu podjetju. Ta nova karierna priložnost se ponuja posamezniku/posameznici, ki ima rad(a) dinamično in odgovorno delo, ki ga upravljanje terjatev zagotovo predstavlja. Ponudila se mu/ji bo priložnosti uveljaviti v manjši ekipi, ki je del mednarodne faktoring skupine ter nedvomno aktivno prispevati k uspešnemu poslovanju podjetja z izkušenimi, usposobljenimi in motiviranimi sodelavci.

Izbrani kandidat bo zadolžen za celostno upravljanje terjatev v portfelju družbe, kar vključuje predvsem:

 • Vzpostavitev pomembnih odnosov z dolžniki, spremljava njihovega poslovanja, preverjanje bonitet kupcev, redni kontakti z dolžniki;
 • Pregled, pridobivanje in evidenca vseh zavarovanj;
 • Obveščanje in poročanje o zamudah;
 • Unovčevanje in izterjava terjatev v skladu s predpisanimi procesi družbe in sodelovanje z zunanjimi odvetniškimi pisarnami in izterjevalci;
 • Priprava in sodelovanje pri pripravi internih dokumentov glede zavarovanj in postopkov izterjave;
 • Izobraževanje zaposlenih glede zavarovanj in postopkov;
 • Stalno izobraževanje in usposabljanje.

Pričakujemo

Od kandidata pričakujemo:

Idealni kandidat naj bo proaktiven, samostojen, komunikativen, zanesljiv, motiviran in vztrajen ter z razvito delovno etiko ter sposobnostjo hitrega razmišljanja in visoko stopnjo strokovnosti.

Predhodne izkušnje na podobnem delovnem mestu na področju upravljanja, unovčevanja in izterjave terjatev so prednost. Pričakuje se izobrazba ekonomske, pravne ali druge ustrezne smeri, najmanj VI/VII stopnje.

Druga zahtevana znanja, lastnosti in sposobnosti:

 • Samostojnost pri izvajanju delovnih strokovnih nalog in reševanju problemov,
 • Zmožnost dobrega sodelovanja z drugimi sodelavci,
 • Znanje tujih jezikov – angleščina je pogoj, nemščina in hrvaščina sta zaželeni,
 • Samoiniciativnost.

Ponujamo

Delovno mesto ponuja:

Kot nov sodelavec/sodelavka v našem podjetju boste postali pomemben zaposleni v največji faktoring skupini v Evropi, ki omogoča delo in usposabljanje v mednarodnem okolju. Poslovodstvo stremi k temu, da smo zaposlenim in družini prijazno podjetje in skrbimo za dobro delovno okolje, visoko stopnjo motiviranosti, zdravje in zadovoljstvo svojih zaposlenih. Vaše delo bomo ovrednotili s konkurenčnimi pogoji za panogo ter poskrbeli za zanimivo zaposlitev in karierno rast tudi v prihodnje.

Delovno mesto

Prijava na delovno mesto

Svoje prijave s predstavitvenim pismom in življenjepisom do 10. 8. 2019 prosimo pošljite preko spodaj ponujene prijavne možnosti portala ali na naslov: katja.tomc@abs-factoring.si.

Nazaj na seznam